Τρομακτικό βίντεο από τις ΗΠΑ: Μαινόμενος βίσονας επιτέθηκε σε οικογένεια με μικρό παιδί

Newsroom
Τρομακτικό βίντεο από τις ΗΠΑ: Μαινόμενος βίσονας επιτέθηκε σε οικογένεια με μικρό παιδί
Το περιστατικό με την επίθεση του βίσονα σημειώθηκε στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας άνδρας, ο οποίος βρέθηκε μαζί με την οικογένειά του στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ και εκεί τους επιτέθηκε ένας βίσονας.

Ο 34χονος μαζί με την οικογένειά πλησίασαν λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε τον βίσονα, ο οποίος τους επιτέθηκε... ρίχνοντας με ένα δυνατό χτύπημα τον άνδρα και το παιδί στο έδαφος.

Όπως έγινε γνωστό αργότερο, ο 34χρονος τραυματίστηκε στο χέρι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι εκπρόσωποι του πάρκου αναφέρουν ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης βίσονα φέτος.

Ο αμερικανικός βίσονας ζούσε κυρίως στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής και κυριαρχούσε από τον Καναδά μέχρι το Μεξικό. Κυνηγήθηκε σχεδόν μέχρι εξαφάνισης κατά το 19ο και 20ο αιώνα. Υπολογίζεται ότι κατά την άφιξη των Ευρωπαίων, ζούσαν στις Η.Π.Α. 60.000.000 βίσονες, ενώ το 1900 είχαν απομείνει μερικές εκατοντάδες.

Οι λευκοί άποικοι κυνήγησαν τους βίσονες για δύο λόγους: ο ένας, επειδή ήταν η βασική πηγή τροφής και ένδυσης των Ινδιάνων, και ο άλλος για σπορ, καθώς συνηθιζόταν αυτοί που ταξίδευαν με τρένο, να πυροβολούν από κει τους βίσονες. Το 1905 δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ ειδικός κρατικός φορέας για την προστασία και συντήρηση του είδους. Σήμερα οι Αμερικανικοί βίσονες έχουν κάπως αυξηθεί σε αριθμό.