Dirty Lines: Η σειρά του Netflix για τα πρώτα «ροζ τηλέφωνα» στην Ευρώπη (vids)

Newsroom
Dirty Lines: Η σειρά του Netflix για τα πρώτα «ροζ τηλέφωνα» στην Ευρώπη (vids)
Το «Dirty Lines» είναι η νέα σειρά το Netflix όπου πραγματεύεται την αληθινή ιστορία πίσω από την πρώτη εταιρεία με «ροζ» γραμμές.

Η νέα πολυσυζητημένη σειρά «Dirty Lines» του Netflix είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο «06 Cowboys», του Fred Saueressig, που αφηγείται την αληθινή ιστορία των αδελφών Harold και George Skene, οι οποίοι ίδρυσαν την πρώτη εταιρεία ερωτικών τηλεφώνων στην Ευρώπη, την Teleholding.

Η σειρά έξι επεισοδίων διαδραματίζεται στο Άμστερνταμ το 1987 και παρακολουθεί τα αδέρφια Frank και Ramon Stigter καθώς ξεκίνησαν την Teledutch στο γκαράζ των γονιών τους στην Ολλανδία και γρήγορα οδήγησαν την εταιρεία από ένα αναξιόπιστο πείραμα, στην πυροδότηση μιας βιομηχανίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Η ιστορία του «Dirty Lines» ξεκινά το 1987 στο Άμστερνταμ, όταν η ολλανδική κοινωνία μεταβαλλόταν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η φοιτήτρια ψυχολογίας Μάρλι Σάλομον ξεκινά να εργάζεται για τα προς το ζην σε μια ολοκαίνουργια εταιρεία, την Teledutch, που ίδρυσαν δύο αδέλφια, οι Φρανκ και Ραμόν Στίχτερ, οι οποίοι δημιούργησαν τις πρώτες ερωτικές τηλεφωνικές γραμμές της Ευρώπης.

Ο Φρανκ και ο Ράμον γίνονται πλούσιοι μέσα σε μια νύχτα, ενώ η Μάρλι βυθίζεται σε αυτήν την άγρια και ραγδαία αλλαγή. Τα τελευταία χρόνια του Ψυχρού Πολέμου γέννησαν μια αίσθηση ελπίδας και ώθησαν μια νέα γενιά να απολαμβάνει τη ζωή στον μέγιστο βαθμό. Το Άμστερνταμ έγινε το επίκεντρο μιας πολιτιστικής επανάστασης με ένα νέο είδος μουσικής, τη house, και ένα νέο ερωτικό ναρκωτικό, το ecstasy. Οι ερωτικές τηλεφωνικές γραμμές επιτρέπουν την εμπειρία του ανώνυμου σεξ με έναν διαφορετικό τρόπο, αλλάζοντας την ηθική όσων ασχολούνται με αυτό, αλλά και, σε μεγάλο βαθμό, όσων το δημιουργούν.

Η ιστορία των δύο αδελφών

Το Dirty Lines βασίζεται στο βιβλίο που έγραψε ο Fred Saueressig, ο οποίος εργάστηκε ως διευθυντής μάρκετινγκ για την Teleholding. Εκείνη την εποχή ο ιδρυτής George Skene ήταν άνεργος, ενώ ο αδελφός του Harold πουλούσε λάμπες. Αφού ο Τζορτζ σκέφτηκε την ιδέα τη δεκαετία του 1980, η γραμμή έγινε αμέσως επιτυχία.

Σύμφωνα με το Quote.net, το οποίο σκιαγράφησε το προφίλ των αδελφών μετά το θάνατο του Χάρολντ το 2020, κατέγραψαν ένα εκατομμύριο προσπάθειες κλήσης της τηλεφωνικής γραμμής την ημέρα, στις πρώτες ημέρες της. Ο συνιδρυτής Henk Philipsen, ο οποίος έδωσε στους αδελφούς μια επένδυση για να ξεκινήσει η γραμμή, θυμάται ότι «το 1988 είχαμε τζίρο 2,5 εκατομμυρίων φιορίνια το μήνα».

Στο απόγειο της επιχείρησης, περίπου το 90% αυτών που μιλούσαν στις τηλεφωνικές γραμμές, ήταν φοιτήτριες. Για τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις, ο Χάρoλντ και ο Τζορτζ απασχολούσαν μερικές φορές ιερόδουλες. Καθώς η εταιρεία μεγάλωνε, σύντομα δεχόταν κατά μέσο όρο 150.000 κλήσεις την ημέρα. Ωστόσο, στην επιχείρηση επικρατούσε μια ατμόσφαιρα σκληρής δουλειάς και σκληρής διασκέδασης. Ο διευθυντής μάρκετινγκ Fred θυμάται: «Δουλεύαμε σκληρά, πίναμε πολύ και γελούσαμε ακόμα περισσότερο. Πάντα υπήρχε κάτι τρελό».

Η επιτυχία της επιχείρησης οδήγησε σε αντιπαλότητες εντός της αρχικής ομάδας λόγω του τεράστιου χρηματικού ποσού που διακυβεύονταν. Οι μετοχές του Henk αγοράστηκαν από αυτόν το 1992, καθώς τα αδέλφια Skene's ανέλαβαν νέους συμβούλους. Η εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελβετία, αλλά τελικά ένα ελβετικό δικαστήριο έκρινε ότι οι γραμμές ήταν αντίθετες με την ανθρώπινη ηθική και πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία της Teleholding.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να δηλώσει ένοχη προκειμένου να ανακτήσει το ήμισυ των περιουσιακών της στοιχείων σε μια συμφωνία με την ελβετική εισαγγελία, αλλά μόνο 423.000 λίρες επιστράφηκαν. Τελικά, ο Τζορτζ και ο Χάραλντ αναγκάστηκαν να πουλήσουν τις μετοχές τους στην Teleholding και παρέμειναν μόνο ως επίτροποι της εταιρείας.