Μητσοτάκης: «Θα υπάρξει παρέμβαση στη βενζίνη και θα γίνουν ανακοινώσεις» (vid)

Newsroom
Μητσοτάκης: «Θα υπάρξει παρέμβαση στη βενζίνη και θα γίνουν ανακοινώσεις» (vid)
«Η χώρα δεν έχει μόνο ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, αλλά και ισχυρούς συμμάχους» διαμηνύει ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ, από το Μουσείο της Ακρόπολης, η οποία θα μεταδοθεί απόψε (14/6) στις 23:00.

O πρωθυπουργός, τοποθετείται για όλα τα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας, και στο απόσπασμα της συνέντευξης που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, σημείωσε: «Θα υπάρξει παρέμβαση και στη βενζίνη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο».

«Ο προηγούμενος τρόπος (σ.σ της κάρτας Fuel Pass) δίνει ένα περίγραμμα για το πώς θα παρέμβουμε και ίσως αυτή τη φορά να είναι με πιο ενισχυμένο τρόπο, διότι αντέχουμε δημοσιονομικά. Θα είναι μία ανακούφιση για τους πολίτες ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών» συνεχίζει ο πρωθυπουργός για τα νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η ακρίβεια στα καύσιμα.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια της Αττικής κινείται στα 2.4 ευρώ ενώ σε άλλα μέρη της Ελλάδας φτάνει μέχρι και 2,80.

Το μήνυμα στην Τουρκία

O Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα προς την Τουρκία, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει διάλογο με το παράλογο.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς. Η χώρα εκτός από την αποτρεπτική ικανότητα, έχει και πολύ ισχυρούς συμμάχους και βρίσκεται μέσα σε ένα πλαίσιο χωρών που θεωρούν ότι τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται με τη βία και ότι οι διάφορες πρέπει να λύνονται με βάση το διεθνές δίκαιο», είπε για την Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε προχωρήσει σε προκλητικές δηλώσεις και μάλιστα είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Νομοτελειακά, κάποια στιγμή θα συναντηθούμε και όπως είπα και στον ίδιο πρέπει να μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε και να αντιλαμβανόμαστε ότι τα επιχειρήματα δεν μπορούν να αγγίζουν τη σφαίρα του παραλόγου. Με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο και αυτά που λέει η Τουρκία, σχετικά με τα νησιά, είναι παράλογα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.