Απαράδεκτος και ακραίος κανόνας γραφείου εξοργίζει τους πάντες: 10 λεπτά έξτρα δουλειά για κάθε 1 λεπτό αργοπορίας

Newsroom
Απαράδεκτος και ακραίος κανόνας γραφείου εξοργίζει τους πάντες: 10 λεπτά έξτρα δουλειά για κάθε 1 λεπτό αργοπορίας
Πολλοί έγραψαν ότι απλώς θα αγνοούσαν τον «γελοίο κανόνα» εάν ίσχυε στη δουλειά τους.

Εξοργισμένοι είναι οι χρήστες του Reddit ύστερα από έναν απαράδεκτο, εξοργιστικό και αντιεργατικό κανονισμό που επέβαλε ένας εργοδότης στους εργαζομένους του και είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο «New Office Rule», ο νέος κανόνας στο γραφείο, όπως τον δημοσίευσε ο χρήστης στο Reddit έχει να κάνει με την ώρα προσέλευσης και την… τιμωρία, όποιοι παραβεί το ωράριο όταν πηγαίνει στη δουλειά.

Με λίγα λόγια, κάθε ένα λεπτό αργοπορίας τιμωρείται με 10 λεπτά εξτρά. Τι σημαίνει πρακτικά;

Αν κάποιος πάει στις 10:02 το πρωί στη δουλειά, δηλαδή αργήσει 2 λεπτά, τότε θα κάτσει το απόγευμα, μετά τις 18:00 που σχολάνε, 20 λεπτά παραπάνω. Θα σχολάει δηλαδή στις 18:20. Κάθε ένα λεπτό αργοπορίας τιμωρείται με 10 λεπτά έξτρα δουλειάς.

2

Μιλάμε πραγματικά για ακραίο κανόνα, τον οποίο οι χρήστες στο Reddit χαρακτήρισαν αξιολύπητο, βάναυσο, λυπηρό και ένα σωρό άλλα.

Πολλοί είπαν ότι απλώς θα αγνοούσαν τον «γελοίο κανόνα» εάν ίσχυε στη δουλειά τους και απλά θα έφευγαν στην ώρα τους, ενώ άλλοι το απλό και το λογικό, ότι ο «New Office Rule», είναι παράνομος.

Δεν έλειψαν βέβαια και αυτοί που το βρήκαν… καλή ιδέα, γράφοντας πως «έτσι δεν θα αργεί κανείς». Αν το έγραψε τώρα ο ίδιος εργοδότης που επέβαλε τον κανόνα δεν το γνωρίζουμε.