Πως χάνεται η «επιστροφή» του λογαριασμού ρεύματος εξαιτίας της… ημερομηνίας (vid)

Newsroom
Πως χάνεται η «επιστροφή» του λογαριασμού ρεύματος εξαιτίας της… ημερομηνίας (vid)
Ένας λογαριασμός που έχει εκδοθεί 1η Ιουνίου 2022 και έχει περίοδο κατανάλωσης 31/1/22 – 29/5/22, ο καταναλωτής φαίνεται πως δεν δικαιούται καμία επιστροφή.

Μπέρδεμα, ενδεχομένως και απώλεια της «επιστροφής» στον λογαριασμό ρεύματος ελλοχεύει, όπως αναφέρει το Mega, εξαιτίας της ημερομηνίας έκδοσης του λογαριασμού τους.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι η επιστροφή στο ρεύμα θα γίνει στους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, με αποτέλεσμα όποιος λάβει λογαριασμό από την 1η Ιουνίου και μετά, να μην δικαιούται την επιστροφή των 600 ευρώ, εξαιτίας της δυσθεώρητης ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά.

Ένας λογαριασμός λοιπόν που έχει εκδοθεί 1η Ιουνίου 2022 και έχει περίοδο κατανάλωσης 31/1/22 – 29/5/22, ο καταναλωτής φαίνεται πως δεν δικαιούται καμία επιστροφή.

Αυτό έχει να κάνει με την «τρύπα» που υπάρχει στην υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει ότι σύμφωνα με το άρθρο 3, για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού, που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαϊου 2022.

Αποτέλεσμα αυτού λοιπόν είναι πως εκδίδεται μετά τον Μάιο, ακόμα και εάν αφορά στο «επίμαχο τετράμηνο» των αυξήσεων, είναι εκτός επιδότησης