Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Ο Τζιμ Μόρισον βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του 

Newsroom
Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Ο Τζιμ Μόρισον βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του 
Σαν σήμερα πέθανε ο Τζιμ Μόρισον των Doors.

Στις 3 Ιουλίου 1971 ο Τζιμ Μόρισον απεβίωσε σε ηλικία 27 ετών από καρδιακή ανακοπή. Βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του από την σύντροφό του Πάμελα Κούρσον. Λόγω του ότι στο σώμα του δεν βρέθηκαν τραυματισμοί που να υποδεικνύουν είτε αυτοτραυματισμό/αυτοκτονία είτε εγκληματική ενέργεια, δεν πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τον ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με την Κούρσoν που τον βρήκε νεκρό, το προηγούμενο βράδυ ο Μόρισον πήγε σινεμά, έφαγε, άκουσε μουσική και κατανάλωσε ουσίες. Κάποια στιγμή κατά το βράδυ σηκώθηκε λόγω αδιαθεσίας και έκανε ζεστό μπάνιο για να συνέλθει και κατέληξε από υπερβολική δόση ηρωίνης. Το σώμα του βρέθηκε στην μπανιέρα του διαμερίσματος με μια ξεραμένη σταγόνα αίματος κάτω απ' τη μύτη.

Ωστόσο, το ότι οι φανατικοί θαυμαστές του δεν είδαν το σώμα του και η απουσία αυτοψίας έδωσε λαβή για πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου.

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 3ης Ιουλίου

1884: Εγκαινιάζεται ατύπως στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones. Πήρε το όνομά του από δύο δημοσιογράφους που τον δημιούργησαν, τον Τσαρλς Ντόου και τον Έντουαρντ Τζόουνς. Οι δύο δημοσιογράφοι τον δημοσίευαν κάθε μέρα σ’ ένα εφημεριδάκι που εξέδιδαν υπό τον τίτλο «Customers Afternoon Letter».

1908: O Ιταλός αρχαιολόγος Λουίτζι Περνιέρ ανακαλύπτει τον «Δίσκο της Φαιστού» στο υπόγειο του δωματίου XL-101 του Μινωικού παλατιού της Φαιστού, κοντά στην Αγία Τριάδα, στη νότια Κρήτη.

1909: Γεννήθηκε ο Σταύρος Νιάρχος, Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας, από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

1933: Οι Ναζί αρχίζουν να διώχνουν τους Εβραίους από τις δημόσιες υπηρεσίες της Γερμανίας.

1935: Πέθανε ο Αντρέ Γκουστάβ Σιτροέν, ο Γάλλος μηχανικός και ιδρυτής της φερώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας Citroen.

1943: Οι Γερμανοί εκτελούν στη Θεσσαλονίκη 50 Έλληνες πατριώτες.

1960: Ο Μάνος Χατζιδάκις κερδίζει το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού του ΕΙΡ με το τραγούδι «Κυπαρισσάκι», το οποίο ερμηνεύει η Νάνα Μούσχουρη.

1971: «Έφυγε» από τη ζωή ο Τζιμ Μόρισον, Αμερικανός τραγουδιστής και ηγέτης του συγκροτήματος Doors.

1990: Η Λευκορωσία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Ε.Σ.Σ.Δ..

2013: Ο αιγυπτιακός στρατός καταλαμβάνει με πραξικόπημα την Αίγυπτο και διορίζει υπηρεσιακή κυβέρνηση.