Ημίγυμνος με καραμπίνα προκάλεσε πανικό στο Σύνταγμα: Εκκένωση και επέμβαση των ΕΚΑΜ (vid)

Newsroom
Ημίγυμνος με καραμπίνα προκάλεσε πανικό στο Σύνταγμα: Εκκένωση και επέμβαση των ΕΚΑΜ (vid)
Συναγερμός με ένοπλο που εμφανίστηκε μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και ούρλιαζε, έχοντας ένα πανό και ανεμμένα κεριά.

Σκηνές θρίλερ εκτιλύχθηκαν το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, προκαλώντας ανησυχία για σκηνές που έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν στο εξωτερικό και ειδικά στις ΗΠΑ με ένοπλους να εξαπολύουν αναίτιες επιθέσεις.

Όλα ξεκίνησαν περίπου 5 λεπτά πριν τις 3:00 τα ξημερώματα, όταν ένας ημίγυμνος άνδρας, ο οποίος ήταν σε έξαλλη κατάσταση εμφανίστηκε στο χώρο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ουρλιάζοντας και λέγοντας ακατάληπτα πράγματα, ενώ άπλωσε στο έδαφος και ένα πανό που έλεγε «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα».

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ και η περιοχή γέμισε αστυνομικούς που έκλεισαν τον δρόμο, έδιωξαν τους λιγοστούς τουρίστες που ήταν στην περιοχή, ενώ αποχώρησαν και οι Εύζωνες.

Οι οδηγίες και οι διαπραγματεύσεις

Η οδηγία που έφτανε στους αστυνομικούς από το κέντρο της Άμεσης Δράσης ήταν να μην επιχειρήσουν να τον αφοπλίσουν, από τη στιγμή που είχε εκκενωθεί ο χώρος και δεν κινδύνευε κάποιος, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητά. Έπρεπε να περιμένουν τους διαπραγματευτές.

Βουλή

Η κίνηση των οχημάτων μπροστά από την Βουλή, στην Λεωφόρο Αμαλίας, είχε διακοπεί και τα αυτοκίνητα έφευγαν με όπισθεν για καλό και για κακό, προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός.

Μάλιστα σε κάποια φάση, ο άνδρας έτρεξε προς το πάρκινγκ της Βουλής, με τους αστυνομικούς να τον ακολουθούν από απόσταση, έχοντας υψωμένες τις ασπίδες τους.
Τελικώς και μετά από 90 περίπου λεπτά ο άντρας που εκτόξευε ύβρεις και απειλές κατά βουλευτών συνελήφθη, καθώς δύο ομάδες των ΕΚΑΜ τον περικύκλωσαν, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν.