Τα πρώτα πλάνα από την κατάληψη των ελληνικών τάνκερ: Κομάντος πέφτουν από ελικόπτερα με full face και το δάκτυλο στη σκανδάλη (vid)

Newsroom
Τα πρώτα πλάνα από την κατάληψη των ελληνικών τάνκερ: Κομάντος πέφτουν από ελικόπτερα με full face και το δάκτυλο στη σκανδάλη (vid)
Οπλισμένοι άντρες με full face, παραλλαγή και προτεταμένα τα όπλα, κατεβαίνουν από το ελικόπτερο πάνω στο τάνκερ και κατευθύνονται στη γέφυρα του πλοίου, ενώ σε άλλα πλάνα φαίνεται φουσκωτό σκάφος να πλησιάζει το άλλο τάνκερ. 

Στη δημοσιότητα έδωσαν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης πλάνα από την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο, από τους Ιρανούς κομάντος.

Οπλισμένοι άντρες με full face, παραλλαγή και παρατεταγμένα τα όπλα, κατεβαίνουν από το ελικόπτερο πάνω στο τάνκερ και κατευθύνονται στη γέφυρα του πλοίου, ενώ σε άλλα πλάνα φαίνεται φουσκωτό σκάφος να πλησιάζει το άλλο τάνκερ.

Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων οκτώ Έλληνες και ένας Κύπριος.

Τα δύο πλοία βρίσκονται υπό κατάληψη από τους «Φρουρούς της Επανάστασης».

Ο συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ των Ελλήνων ναυτικών και των Ιρανών κομάντος:

Iρανοί: Μην κουνηθεί κανείς. Αν έχετε όπλα παραδώστε τα τώρα.

Πλήρωμα: Δεν είμαστε οπλισμένοι. Είμαστε ένα εμπορικό πλοίο. Τι είστε εσείς; Κατά πατάτε τους νόμους.

Ιρανοί: Εμείς είμαστε ο νόμος εδώ. Συγκεντρωθεί τε όλοι στην γέφυρα και ακινητοποιήστε το πλοίο. Παραδώστε τα κινητά σας. Κλείστε τον ασύρματο. Η μόνη επικοινωνία σας θα είμαστε εμείς.

Πλήρωμα: Έχουμε οικογένειες. Μη μας κάνετε κακό. Είμαστε νόμιμοι.

Ιρανοί: Δε θα πάθει κάνεις κακό. Αρκεί να μη δημιουργήσετε πρόβλημα. Είμαστε ο στρατός του Ιράν.

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρουν πως το Prudent Warrior βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ιρανικό λιμάνι Bandar Abbas, ενώ το Delta Poseidon παραμένει στην ίδια θέση στον Περσικό κόλπο.