Άνεργος χάνει σε πλειστηριασμό το σπίτι για 56.000 ευρώ, «μια ρύθμιση σωστή θέλω να γίνει με την τράπεζα» (vid)

Newsroom
Άνεργος χάνει σε πλειστηριασμό το σπίτι για 56.000 ευρώ, «μια ρύθμιση σωστή θέλω να γίνει με την τράπεζα» (vid)
Ζητάει μόνο να γίνει μια άλλη ρύθμιση ώστε να μπορεί να δίνει την δόση του δανείου κάθε μήνα στην τράπεζα.

Ένας άνεργος από τη Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του για 56.000 ευρώ. Συγκεκριμένα όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή κοντεύει να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό, ενώ την ίδια ώρα η γυναίκα του έχει 74% αναπηρία.

«Μία ρύθμιση σωστή θέλω να γίνει με την τράπεζα, να πληρώνω μία δόση και να ζούμε με αξιοπρέπεια» δηλώνει ο καταγγέλλων, Γιώργος Νίκογλου. Ανέφερε πως από το 2006 έως το 2014 πλήρωνε δόση 700 ευρώ κάθε μήνα, ενώ στο αίτημά του να μειωθεί η δόση δεν ανταποκρίθηκε η τράπεζα. Η σύζυγός του έχει έχει 74% αναπηρία.

Όπως είπε ο ίδιος ο διευθυντής της τράπεζας του είχε πει να προσπαθήσει να μπει στο νόμο Κατσέλη, όπως και έγινε, κατέθεσαν τα χαρτιά, ωστόσο η δικαστής έκρινε πως στο μέλλον το ζευγάρι θα βγάλει κέρδη λόγω του καταστήματος οπτικών που διέθετε.

«Το 2016 βγήκε μια απόφαση και ο δικαστής είπε "έχει κατάστημα οπτικών, εργαστήριο οπτικών, στο μέλλον θα βγάλει χρήματα, θα μπορεί να τα αποπληρώσει και το ακύρωσαν. Το κατάστημα το 2018 δεν μπόρεσα να το κρατήσω κι έκλεισε», ανέφερε ο άνθρωπος που ζητάει να γίνει μια ρύθμιση ώστε να μπορέσει να αποπληρώνει την τράπεζα.

«Εγώ από το σπίτι δεν μπορώ να βγω, η γυναίκα μου νιώθει ασφάλεια μόνο εκεί μέσα, έξω παθαίνει κρίσεις, έχει τάσεις αυτοκτονίας» δήλωσε.

Τέλος, είπε πως το 2019 η σύζυγός του είχε νοσηλευτεί για 1μιση μήνα στο ΑΧΕΠΑ, μπήκε σε μια θεραπεία, κυλούσαν θετικά τα πράγματα, ωστόσο τώρα με τον πλειστηριασμό, «γύρισαν 8-10 χρόνια πίσω».