"Top Gun: Maverick": 5 πράγματα που δεν ήξερες για τη νέα ταινία!

Newsroom
"Top Gun: Maverick": 5 πράγματα που δεν ήξερες για τη νέα ταινία!
Το "Top Gun: Maverick" έκανε πρεμιέρα, ξετρέλανε το κοινό κι εδώ είναι πέντε πράγματα που δεν ήξερες για την πιο πολυαναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού!

Το "Top Gun: Maverick" έχει προσγειωθεί στους κινηματογράφους από τις 25 Μαΐου από την Odeon και ο Τομ Κρουζ, τρεις δεκαετίες αργότερα, μπαίνει ξανά στα παπούτσια του Πιτ "Μάβερικ" Μίτσελ, προσφέροντας τρελές πτήσεις.

Αναμφίβολα, είναι η πιο πολυαναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού και ήδη από τις πρώτες ημέρες προβολής της στη χώρα μας, δικαιώνει κάθε προσδοκία, ειδικά των fans του "Top Gun".

Από τη σκηνοθεσία, τα ειδικά εφέ, μέχρι και το ρόλο του Τομ Κρουζ και όλο το καστ, η νέα ταινία εντυπωσιάζει από την αρχή μέχρι το φινάλε και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Ήδη έχει αποσπάσεις διθυραμβικές κριτικές, καθώς υπάρχει... ομοφωνία για το γεγονός ότι το "Top Gun: Maverick" είναι κλάσεις ανώτερο από την πρώτη θρυλική ταινία, που είχε κυκλοφορήσει πριν από 36 χρόνια στη μεγάλη οθόνη.

  • Μπες στον παρακάτω διαγωνισμό στο Instagram του Gazzetta για να κερδίσεις πλούσια δώρα από το "Top Gun: Maverick"

Παρακάτω θα βρεις 5 πράγματα για την ταινία, τα οποία μέχρι σήμερα δεν ήξερες, αλλά γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ!

1. Οι ίδιοι οι ηθοποιοί πιλόταραν τα μαχητικά αεροπλάνα!

top gun maverick

Ο Τομ Κρουζ είχε δηλώσει αποφασισμένος. «Ο κόσμος ζητούσε ένα σίκουελ για δεκαετίες. Δεκαετίες. Και το πρώτο πράγμα που είπα στο στούντιο ήταν: “Αν είναι να το κάνω ποτέ αυτό, θα το γυρίσουμε πρακτικά. Θα μπω σε F/A-18. Τέλος». Και το είπε, και το έκανε!
Οι ηθοποιοί μπήκαν σε πραγματικά μαχητικά αεροπλάνα και σε συνδυασμό με τις κάμερες υψηλής τεχνολογίας που ήταν εξοπλισμένα, προσφέρουν ένα αποτέλεσμα σπάνιο, που αφήνει τον θεατή άφωνο!

«Η πλοκή, ο τόνος, το αίσθημα και η εμφάνιση αυτής της ταινίας είναι τόσο συναρπαστικά και συνεχίζουν ό, τι ξεκίνησε στην πρώτη ταινία. Αλλά το κοινό έπρεπε να καταλάβει πως είναι να βρίσκεσαι μέσα στο πιλοτήριο, με έναν τρόπο που καμιά άλλη ταινία δεν το έχει πετύχει, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης. Σε βάζουμε ακριβώς δίπλα στον Μάβερικ!», τόνισε ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ.

2. Νέοι πιλότοι στον ορίζοντα

top gun maverick

Το fact που ακολουθεί αφορά την πρώτη ταινία, αλλά δεν αποκλείεται να αφορά και την δεύτερη οσονούπω. Η επιρροή του πρώτου "Top Gun", λοιπόν, ήταν τέτοια, που η αεροπορία των ΗΠΑ εκείνη τη χρονιά (το 1986 δηλαδή) δέχθηκε εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις από νέους, οι οποίοι φιλοδοξούσαν να γίνουν πιλότοι σαν τον... Μάβερικ!

Μετά από αυτό το γεγονός, ήταν αναμενόμενο πως οι τωρινοί συντελεστές είχαν ήδη ανεβασμένο τον πήχη πολύ ψηλά, για να επιτύχουν ένα αποτέλεσμα που, αν δεν ξεπερνά το πρώτο, τότε σίγουρα έπρεπε να είναι αντάξιό του.

Και το κατάφεραν χωρίς αμφιβολία, μέσα από τον συνδυασμό χαράς, συγκίνησης, χιούμορ, νοσταλγίας, ρομάντζου, ωριμπότητας και ακαταμάχητων σκηνών!

3. Όλοι οι συντελεστές είδαν ξανά την πρώτη ταινία

top gun maverick

Από που άρχισε η δημιουργία του "Top Gun: Maverick"; Μα, φυσικά, από την πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε το 1986.

«Όταν ξεκινήσαμε να συζητάμε με τον Τόνι Σκοτ (σκηνοθέτης πρώτης ταινίας) για το σίκουελ, του είπα, "Πρέπει να ξαναδούμε το "Top Gun". Εσύ, εγώ και ο Τζέρι θα δούμε μαζί την πρώτη ταινία», είπε χαρακτηριστικά ο Τομ Κρουζ. «Όλοι μας νομίζουμε πως ξέρουμε τι είναι το "Top Gun", αλλά πρέπει να γυρίσουμε σε αυτό, να το νιώσουμε!», πρόσθεσε.

Όλα αυτά συνέβησαν το 2010, δύο χρόνια πριν τον θάνατο του Τόνι Σκοτ. Αλλά, αυτή η προβολή, με τους αρχικούς συντελεστές της ταινίας να κάθονται δίπλα - δίπλα στο σκοτάδι, παραμένει καθοριστική στιγμή, γι' αυτό που θα κατέληγε να είναι σήμερα το "Top Gun: Maverick".

Ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ ανέφερε: «Ήμασταν αποφασισμένοι, πως αν έπρεπε να κάνουμε μια νέα ταινία, θα έπρεπε να ανταποκρίνεται σε αυτό που έφτιαξε ο Τόνι Σκοτ. Όπως οι πιλότοι της σχολής Top Gun, έτσι και ο Τόνι, ήταν ο καλύτερος των καλύτερων. Έπρεπε να ανταποκριθούμε σε αυτό».

4. Η συνέχεια του Γκους

top gun maverick

Ο Άντονι Έντουαρτς είχε παίξει με μεγάλη επιτυχία τον Γκους στην πρώτη ταινία, συγκινώντας τους σινεφίλ με τον θάνατό του, αφού ήταν από τους πιο συμπαθείς χαρακτήρες.

Τώρα, συναντάμε τον γιο του, Ρούστερ, ως ενήλικα (Μάιλς Τέλερ), ο οποίος ακολουθεί τα βήματά του, υπό τις οδηγίες του κάπτεν Μάβερικ. Ο Τομ Κρουζ είπε για την ερμηνεία του Τέλερ ότι «ο τύπος ήξερε πώς να ερμηνεύσει τον χαρακτήρα. Ο Μάιλς ήρθε στο σετ, είχε το μουστάκι, τη χαβανέζικη μπλούζα, το μαλλί… Δεν σταματούσα να του λέω, "Είσαι ο γιος του Γκους. Είσαι ο γιος του Άντονι (Έντουαρντς) και της Μεγκ (Ράιαν)!". Έσκισε! Είναι σπουδαίος ηθοποιός».
Μάλιστα, ο Μάιλς Τέλερ πήρε τόσο στα σοβαρά το ρόλο του, που για αρκετές εβδομάδες έκανε μαθήματα πιάνου, ώστε να παίξει ο ίδιος στη σκηνή που ο χαρακτήρας του τραγουδάει το ίδιο τραγούδι που έπαιξε ο πατέρας του στην πρώτη ταινία, το "Great Balls Of Fire".

«Προφανώς, η σχέση του Μάβερικ με τον Ρούστερ είναι πολύ περίπλοκη», πρόσθεσε ο σεναριογράφος Κρίστοφερ ΜακΚουάρι. «Ο Μπράντλεϊ Μπράντσο - όπως είναι το κανονικό όνομα του Ρούστερ - ήταν παιδί στην πρώτη ταινία και πιθανότητα δεν αντιλήφθηκε τι γινόταν γύρω του. Πλέον, είναι ένας άντρας που ξεκάθαρα έχει άλυτη σχέση με τον πατέρα του και με τον Μάβερικ, περιπλέκοντας τις φιλοδοξίες του».

Ο θάνατος του πατέρα του επηρέασε και την καριέρα του Ρούστερ. «Αυτό που ξεχωρίζει τον Ρούστερ από τους υπόλοιπους πιλότους είναι ο συντηρητικότερος τρόπος που πετάει, το οποίο είναι κατανοητό, δεδομένου πως ο πατέρας του σκοτώθηκε σε ατύχημα με F-14», τόνισε ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Κοζίνσκι. «Αλλά, αυτή η προσοχή μπορεί να μετατραπεί σε αδυναμία στη διάρκεια μιας αερομαχίας. Μερικές φορές χρειάζεται να είσαι πιο επιθετικός, για να επιβιώσεις. Αυτό είναι κάτι που ο Μάβερικ προσπαθεί να τον βοηθήσει να καταλάβει».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ΜακΚουάρι «είναι ένας χαρακτήρα που αγάπησαν όλοι στην πρώτη ταινία, ειδικά ο Μάβερικ. Και ήταν πραγματική πρόκληση, καθώς δεν θέλαμε "πετάξουμε" εκτός το κοινό και να τους αναγκάσουμε να θυμηθούν μια άλλη ταινία. Οπότε, είχαμε να "επανασυστήσουμε" τον Γκους ως χαρακτήρα και ως πνεύμα. Κι αυτό φαίνεται, ακόμα και στη φράση "Μίλα μου, Γκους". Σ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας έχεις την αίσθηση πως ο Γκους παρακολουθεί από ψηλά τον Μάβερικ και τον Ρούστερ, ελπίζοντας πως θα συμφιλιωθούν. Γιατί, με πολλούς τρόπους πρόκειται για άτομα δίχως οικογένεια. Και αυτή η ταινία είναι για το πως βρίσκουν μία».

5. Hold My Hand

Όλοι γνωρίζουν πως η μουσική επένδυση είναι το «Α» και το «Ω» σε μια ταινία που θέλει να αντιπροσωπεύει επάξια τον τίτλο του «αριστουργήματος». Και αυτός είναι ο άσσος στο μανίκι του "Top Gun: Maverick"!

«Το soundtrack της πρώτης ταινίας ήταν εμβληματικό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Τομ Κρουζ. «Όταν ψάχναμε για τον ήχο της ταινίας, δουλεύαμε με τον Χανς Ζίμερ και τον Χάρολντ Φαλτερμάγιερ. Ξέραμε τα κομμάτια, τα είχαμε τα κομμάτια. Αλλά η εύρεση της μουσικής… Υπήρξε μια μαγική στιγμή... Μας φώναξε ο Χανς στο δωμάτιό του και μας είπε "έχουμε μουσική από τη Lady Gaga". Και έπαιξε το τραγούδι της. Ήταν τόσο ξεχωριστή στιγμή!».

Έτσι, όλοι οι συντελεστές, θέλοντας να αποτυπώσουν τον ρομαντισμό, όχι μόνο μεταξύ του Μάβερικ και της Πένι, αλλά και των πτήσεων, ήθελαν η Lady Gaga να προσθέσει τη ψυχή της στο soundtrack.

Και φυσικά, ήταν ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Ο Τομ Κρουζ δήλωσε σχετικά πως «είχα την τύχη να την δω live. Σε εκείνο το σημείο ξέραμε πως αυτό θα ήταν το τέλος της ταινίας μας. Ενέπνευσε το όλο αποτέλεσμα. Ήταν αυτό που χρειαζόμασταν. Υπάρχουν στιγμές που ακούς ένα τραγούδι σε μια ταινία για πρώτη φορά και ξέρεις αμέσως πως "Αυτό είναι!". Αυτή ήταν μια τέτοια στιγμή!».