Προκλητικη δήλωση Μαυροειδακου για την κρότου λάμψης σε ευθεία βολή: «Τραυματισμοί θα υπάρχουν» (vid)

Newsroom
Προκλητικη δήλωση Μαυροειδακου για την κρότου λάμψης σε ευθεία βολή: «Τραυματισμοί θα υπάρχουν» (vid)
Τουλάχιστον άστοχη δήλωση του γενικό γραμματέα των ειδικών φρουρών, Στράτου Μαυροειδάκου για τον φοιτητή που έχασε την ακοή του στην Θεσσαλονίκη.

Η κίνηση των ΜΑΤ, χθες, στην Θεσσαλονίκη να πετάξουν κρότου λάμψης σε ευθεία βολή στους φοιτητές του ΑΠΘ, είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού.

Το περιστατικό αυτό λοιπόν, κλήθηκε να σχολιάσει το πρωί της Παρασκευής ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος στην ΕΡΤ, ωστόσο η τοποθέτηση του μάλλον ως άστοχη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Και αυτό γιατί ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, αντιμετώπισε τον τραυματισμό του νεαρού πολύ χαλαρά, λέγοντας πως «είναι λογικό να υπάρχουν τραυματισμοί» και αγνοώντας πως τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα, αν η κρότου λάμψης είχε σκάσει πιο κοντά στο πρόσωπό του.

«Αν δείτε τι επιθέσεις δέχονται οι συνάδελφοί μου εκεί όλη μέρα», είπε αρχικά απαντώντας στον δημοσιογράφο, Δημήτρη Κοτταρίδη, ο οποίος επέμεινε, λέγοντάς του: «Προφανώς, αλλά κρότου λάμψης σε ευθεία βολή; Σε έναν άνθρωπο νεαρό, μπροστά...».

Τότε, ο κ. Μαυροειδάκος είπε: «Σε μία συμπλοκή πάντα, όταν υπάρχει συμπλοκή σώμα με σώμα και κάνουν επέμβαση τα ΥΑΤ, είναι λογικό να υπάρχουν και τραυματισμοί και από εμάς και από την πλευρά αυτών που κάνουν τις επιθέσεις. Εμείς δεν θέλουμε τέτοια εικόνα. Εμείς δεν θέλουμε πάνολους αστυνομικούς σε πανεπιστήμια. Εμείς θέλουμε ειδικούς φρουρούς άοπλοι να επιβλέπουν την είσοδο των φοιτητών και δεν μπαίνει ο κάθε ένας που παίρνει μία μπύρα το σαββατόβραδο και λέει πάει να κάνουμε πλάκα να κυνηγήσουμε τους αστυνομικούς. Αυτή είναι η κατάσταση εδώ».