Τρομακτικές εικόνες στην Πάτρα: Οπαδοί και παίκτες πλάκωσαν στο ξύλο αντίπαλο ποδοσφαιριστή (vids)

Newsroom
Τρομακτικές εικόνες στην Πάτρα: Οπαδοί και παίκτες πλάκωσαν στο ξύλο αντίπαλο ποδοσφαιριστή (vids)
Άγρια επίθεση δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Λεοντίου από οπαδούς του Παναχαϊκού, κατά την διάρκεια των μπαράζ ανόδου.

Οι σκηνές βίας δεν είναι... προνόμιο μόνο των μεγάλων κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς και στις μικρότερες κατηγορίες λαμβάνουν χώρα ανάλογα, αν όχι πιο σκληρά, περιστατικά.

Τελευταίο παράδειγμα αυτό που έγινε κατά την διάρκεια του μπαράζ της Γ' Κατηγορίας ανάμεσα σε Παναχαϊκό και Αστέρα στο «Α. Κάνιστρας». Εκεί λοιπόν ένας ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων, ο οποίος βρισκόταν στις εξέδρες, καθώς ήταν τιμωρημένος, είχε αντιπαράθεση με έναν παίκτη των γηπεδούχων που ήταν στον αγωνιστικό χώρο.

Η μεταξύ τους ένταση όμως, γρήγορα αποκλιμακώθηκε και εκεί που όλα έδειχναν οτι επήλθε η ηρεμία, η κατάσταση ξέφυγε. Περίπου 10 οπαδοί εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του, χτυπώντας τον άγρια, όπως μπορείτε να δείτε και στο video ντοκουμέντο που δημοσίευσε η ομάδα του Αστέρα Λεοντίου.

Μάλιστα, ο διαιτητής Μπακόπουλος διέκοψε τον αγώνα, οι συμπαίκτες του πήδηξαν στην εξέδρα για να τον σώσουν και τα πράγματα δεν έγιναν χειρότερα. Ευτυχώς ο τραυματισμός του από τα χτυπήματα που δέχθηκε δεν ήταν και τόσο σοβαρός, καθώς το θύμα της επίθεσης γνωρίζει πολεμικές τέχνες και ήξερες πως να αμυνθεί. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αστέρας Λεοντίου, αποκάλυψε πως μεταξύ των δραστών ήταν και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του ερασιτεχνικού.

Η ανακοίνωση του Αστέρα Λεοντίου

«Απόψε ντράπηκε και η ντροπή!

Ο Αστέρας Λεοντίου από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του ξεχωρίζει γιατί υπηρετεί τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Μπήκαμε στο ποδόσφαιρο γιατί το βλέπουμε αλλιώς. Μας αρέσει να κερδίζουμε και να χάνουμε καθαρά και μέσα στις τέσσερις γραμμές. Να ορίζουμε εμείς την τύχη μας με την απόδοση μας. Να φεύγουμε από το γήπεδο με καθαρή συνείδηση ότι κάναμε αυτό που αγαπάμε σε άκρως αθλητικά πλαίσια. Με σεβασμό στους εαυτούς, στις οικογένειες μας και στον αντίπαλο. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 3-2 στην προτελευταία αγωνιστική των μπαράζ για την άνοδο από την Γ’ στην Β’ Κατηγορία από τον Παναχαϊκό, ωστόσο αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας ως ομάδα για να δούμε τι δεν κάναμε καλά, χωρίς να παραβλέψουμε τις αστείες στα όρια της κωμωδίας αποφάσεις της διαιτητικής τριάδας που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν ρίχνουμε τις ευθύνες εξ’ ολοκλήρου στους διαιτητές, αλλά οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο και έπαιξαν ρόλο στο να τιναχτεί στον αέρα (όπως και έγινε) το παιχνίδι. Παρατηρητής υπήρχε αλλά εμείς είμαστε “άσχετοι” και ίσως να μην τα είδαμε καλά. Ας ελπίσουμε αυτός να τα είδε καλύτερα.

Πώς όμως μπορείς να σχολιάσεις το αγωνιστικό, όταν συμβαίνουν εξωαγωνιστικά στις κερκίδες του “Α. Κάνιστρας” καταστάσεις που προκαλούν στην καλύτερη περίπτωση εμετό και μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε όσα αξίζουμε τόσο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, όσο και σαν κοινωνία. Το να ξεφύγει κάποιος σε μία κερκίδα κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα είναι κάτι σύνηθες αλλά και εκεί υπάρχουν όρια. Το να πεις μία κουβέντα παραπάνω αλλά μετά να φύγεις αγαπημένος και φίλος με αυτόν που για 90 λεπτά διαφωνείς γιατί υποστηρίζεις διαφορετική ομάδα είναι το υγιές. Όμως το να χτυπάς βάναυσα χωρίς αύριο κάποιον που διαφώνησε μαζί σου επειδή υποστηρίζει την αντίπαλη ομάδα ή επειδή λογόφερε πάνω στην ένταση με τον αντίπαλο, αυτό παραπέμπει αλλού. Παραπέμπει σε ανθρώπους απαίδευτους, σε ανθρώπους κατακάθια της κοινωνίας που το παίζουν “μπράβοι” και νομίζουν ότι πηγαίνοντας 10 προς 1 εξουσιάζουν το χώρο που βρίσκονται. Άλλοι με σωματική διάπλαση και απειλές νομίζουν ότι μπορούν να κακοποιούν συνανθρώπους τους και να μένουν ατιμώρητοι πιστεύοντας ότι θα κυριεύσει ο φόβος τα θύματα τους. ΩΣ ΕΔΩ!

Ο Ν.Γ. και ο Ε.Κ. εν ενεργεία ποδοσφαιριστές σε ομάδες του Ερασιτεχνικού ήταν δύο εξ’ αυτών που συμμετείχαν στο ξυλοδαρμό του ποδοσφαιριστή του Αστέρα Λεοντίου που ήταν εκτός αποστολής (τιμωρημένος) και παρακολούθησε από την κερκίδα ως φίλαθλος τον αγώνα. Για όλα αυτά τα αισχρά που διαδραματίστηκαν στην κερκίδα του ενωσιακού γηπέδου “Α. Κάνιστρας” υπάρχουν μάρτυρες καθώς και υλικό το οποίο θα παραδοθεί στους αρμόδιους μαζί με τα ονόματα των δύο αυτών παικτών που από σεβασμό δεν τα γράφουμε ολόκληρα.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του Παναχαϊκού για την “άψογη” φιλοξενία που παρείχε στην ομάδα μας. Δεν θα ανταποδώσουμε γιατί εμείς τέτοια “άψογη” φιλοξενία δεν είμαστε “άξιοι” να παρέχουμε.

Υ.Γ. Η σιωπή μας όλη τη χρονιά δεν είναι αδυναμία. Τόσο καιρό μας βλέπατε από την καλή, τώρα θα μας δείτε και από την ανάποδη. ΑΠΑΝΤΕΣ…”».