Αντιδράσεις για τον πύργο ναυαγοσώστη μπροστά από το «ναυάγιο» στη Ζάκυνθο (vid)

Newsroom
Αντιδράσεις για τον πύργο ναυαγοσώστη μπροστά από το «ναυάγιο» στη Ζάκυνθο (vid)
Σφοδρές αντιδράσεις στη Ζάκυνθο για την απόφαση του δήμου να τοποθετήσει μπροστά από το «ναυάγιο» πύργο ναυαγοσώστη.

Πύργος ναυαγοσώστη δεσπόζει μπροστά από το «ναυάγιο» της Ζακύνθου, ύστερα από απόφαση των Αρχών, δίχως όμως να έχει υπάρξει πιο πριν συνεννόηση και συμφωνία με την Επιτροπή Διαχείρισης του εμβληματικού αξιοθέατο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

«Πρόκειται για μια άστοχη ενέργεια του δήμου. Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την πρόεδρο της επιτροπής. Ο δήμος όφειλε να πάρει την άποψή μας για το πού θα έπρεπε να τοποθετηθεί ο πύργος ναυαγοσώστη» ανέφερε ο Νίκος Τσιπήρας, μέλος της επιτροπής για το «ναυάγιο».

«Με έκπληξη ακούω ότι ανατίθενται μελέτες και έργα χωρίς ούτε καν να ενημερωθούμε. Σας πληροφορώ πως ό,τι έργα και να γίνουν, όσες μελέτες και να γίνουν, με βάση τις εξελισσόμενες διαδικασίες της κλιματικής κρίσης θα είναι άκυρες. Εδώ και 8 χρόνια ασχολούμαι με το «ναυάγιο» και ανατίθενται μελέτες σε μελετητές που δεν έχουν εμπειρία. Πραγματικά λυπάμαι για αυτό» σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μην μπορώντας να κρύψει την απογοήτευσή του στο άκουσμα της είδησης ότι η επιτροπή του «ναυαγίου» πήρε απόφαση να προχωρήσει σε δαπάνες 2.700.000 ευρώ για μελέτες και έργα που αφορούν την συντήρηση του πλοίου αλλά και την περίφραξη στο πάνω και κάτω μέρος της παραλίας.