Άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών στο Άλσος Βεΐκου: Σταμάτησαν το σχολικό για να συλληφθεί ο ανήλικος με το μαχαίρι (vid)

Newsroom
Άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών στο Άλσος Βεΐκου: Σταμάτησαν το σχολικό για να συλληφθεί ο ανήλικος με το μαχαίρι (vid)
«Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε και να προστατεύουμε. Η ντροπή δεν είναι στο θύμα είναι στον θύτη.», τόνισε αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Άγρια συμπλοκή με πρωταγωνιστές ανήλικους σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα στο Άλσος Βεΐκου, μεταξύ μαθητών του γυμνασίου, στο οποίο φοιτούσε ο άτυχος 14χρονος που αυτοκτόνησε, με μαθητές άλλου σχολείου.

Για το περιστατικό μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γιώργος Γρηγοριάδης, αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής.

«Επιληφθήκαμε άλλου περιστατικού από αυτό που τελικά προέκυψε, γιατί το σήμα που λάβαμε σαν ομάδα ΔΙΑΣ, από το σχολείο, ήταν να ανταποκριθούμε σε περίπτωση εξαφανισμένου ανηλίκου εντός του πάρκου», είπε αρχικά.

Αφού έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν το περιστατικό με την συμπλοκή των μαθητών, όπου βγήκαν μαχαίρια όπως ενημερώθηκαν.

Το σημαντικό, όπως ανέφερε, ήταν η συνεισφορά των υπόλοιπων μαθητών για την σύλληψη των δραστών, οι οποίο καθ' υπόδειξή τους και σε απόλυτη συνεργασία με τους αστυνομικούς κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες, να καταλάβουν τι έχει συμβεί και να γίνει σύλληψη σε δυο χρόνους.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη η πρώτη σύλληψη έγινε μέσα στο πάρκο όπου είχαν παραμείνει τρεις δράστες, ενώ όταν ήταν την ομάδα ΔΙΑΣ ο ένας από αυτούς αποπειράθηκε να δραπετεύσει, ενώ η δεύτερη σύλληψη έγινε μέσα στο σχολικό που μετάφερε τα παιδιά πίσω στο σχολείο, στο οποίο επέβαινε ο δράστης που πιθανόν τραυμάτισε με το μαχαίρι τον άλλο ανήλικο.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί μετά από επικοινωνία με τον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος τους άνοιξε να μπουν και αφού οι συμμαθητές του και ο οδηγός υπέδειξαν ποιος ήταν ο δράστης, ο οδηγός του λεωφορείου με δάκρυα στα μάτια, όπως του μετέφεραν οι συνάδελφοί του, τους έδειξε την κατάσταση της επιβίβασης στο σχολικό, όπου φαινόταν σβησμένο το όνομα του άτυχου 14χρονου που αυτοκτόνησε.