Ο Έλον Μασκ ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη: Αυτή είναι η μυθική περιουσία του

Newsroom
Ο Έλον Μασκ ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη: Αυτή είναι η μυθική περιουσία του
Η επιρροή του Έλον Μασκ στην χρηματοπιστωτική αγορά είναι τεράστια.

Στον κόσμο των social media με τους influencers στο αποκορύφωμά τους, πολλοί αναρωτιούνται ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και το πιο σημαντικό, πώς κατάφερε να φτάσει στην κορυφή.

Σύμφωνα με το National World ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι ο Έλον Μασκ. Με καθαρή περιουσία 219 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Μασκ είναι διευθύνων σύμβουλος πολλών εταιρειών, με τις πιο γνωστές τις SpaceX και Tesla.

Το να είναι κάποιος ο πιο πλούσιος άνθρωπος έχει μεγάλη επιρροή στην χρηματοπιστωτική αγορά και ένας χώρος όπου ο Μασκ έχει τεράστιο αντίκτυπο είναι ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων. Τον Μάιο του 2021 ανακοίνωσε ότι η Tesla δεν θα δεχόταν πλέον ως τρόπο πληρωμής το BTC, μειώνοντας κατά συνέχεια την αξία του Bitcoin από 56.000 δολάρια στα 49.500 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Desk. Η επιρροή του στην αξία του κρυπτονομίσματος έμεινε γνωστή ως «Elon Effect».

Ο Μασκ έκανε μια πρώιμη περιουσία το 1999 όταν συνίδρυσε την εταιρεία διαδικτυακών πληρωμών PayPal. Το αφεντικό της Tesla έγινε ακόμη πιο πλούσιο το 2002, κερδίζοντας 180 εκατομμύρια δολάρια όταν το Ebay αγόρασε την εταιρεία για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν ο Έλον Μασκ να άρχιζε την επιχειρηματική του πορεία από το μηδέν, ωστόσο προέρχεται από μια αρκετά ευκατάστατη οικογένεια. Η μητέρα του ήταν μοντέλο και διαιτολόγος, ενώ ο πατέρας του ήταν ηλεκτρομηχανολόγος μηχανικός και κατασκευαστής ακινήτων. Σχολιάζοντας την παιδική του ηλικία και την ανατροφή του, ο Μασκ είχε πει κάποτε: «Είχαμε τόσα πολλά χρήματα μερικές φορές που δεν μπορούσαμε ούτε να κλείσουμε το χρηματοκιβώτιο μας», σύμφωνα με την Independent.

Πέρα από τον χρηματικό πλούτο, ο 50χρονος μεγιστάνας διαθέτει και πλούτο γνώσεων. Πήρε δύο πτυχία από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 1997, ένα Bachelor of Arts στη Φυσική και ένα Bachelor of Science στα Οικονομικά. Το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα είναι η αγορά του Twitter, με το ποσό της συμφωνίας να φτάνει τα 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.