Αυτοκτονία 14χρονου: Εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής σε θανάσιμο παιχνίδι του TikTok αλλά και περίπτωση bullying (vid)

Newsroom
Αυτοκτονία 14χρονου: Εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής σε θανάσιμο παιχνίδι του TikTok αλλά και περίπτωση bullying (vid)
Δύο σενάρια εξετάζουν οι Αρχές για το περιστατικό της αυτοκτονίας του 14χρονου στα Σεπόλια.

Θρήνος στα Σεπόλια για τον θάνατο του 14χρονου, που ξημερώματα Σαββάτου (14/5) βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του από τη μητέρα του, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα φονικό παιχνίδι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η εισαγγελία Αθηνών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 14χρονου. Δίπλα από τον 14χρονο ήταν το κινητό του και εξετάζεται αν πράξη του αυτή είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» του TikTok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Όπως είπε στην εκπομπή Live News του MEGA ένας συμμαθητής του, πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, με τους ανήλικους να προκαλούν στον εαυτό τους ασφυξία μέχρι να λιποθυμήσουν, να το καταγράφουν σε βίντεο και να το ανεβάζουν στο TikTok για τα likes.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον γυμνασιάρχη του νεαρού αγοριού, σε έρευνα που έκανε ανάμεσα στους συμμαθητές του, το παιχνίδι «blackout challenge» είναι γνωστό στο σχολείο. «Από ό,τι κατάλαβα, γιατί ρώτησα κάποιους μαθητές, αυτό το πράγμα γινόταν. Είναι ατύχημα ουσιαστικά, απλώς δεν ήξερε το παιδί, δεν το χειρίστηκε σωστά, δεν μπορώ να καταλάβω», ανέφερε ο γυμνασιάρχης του 14χρονου. «Τα παιδιά λένε, σφίγγουν τον λαιμό τους οι ίδιοι και περιμένουν μέχρι να λιποθυμήσουν και το καταγράφουν, λέει και μετά το ανεβάζουν στο ίντερνετ κάπου, για να πάρουν, λέει, like».

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα εκφοβισμού

Την ίδια ώρα που οι Αρχές ερευνούν τα αίτια θανάτου του 14χρονου, μαρτυρίες στο ΜEGA αναφέρουν ότι ο 14χρονος ήταν θύμα bullying από αγόρια του σχολείου του. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο μαθητής γυμνασίου ήταν θύμα απειλών και σύμφωνα με τις μαρτυρίες φοβόταν να μιλήσει στους καθηγητές του. «Του πετούσαν νεράντζια στο σχολείο, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν “έλα να βγούμε σέντρα”, “θα σε μαχαιρώσω".

Του το έκαναν αυτό επειδή δε θα σήκωνε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε το bullying που του έκαναν, ξέρω μόνο ότι γινόταν από πάρα πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε κανένας από τους καθηγητές», είπε άλλος μαθητής. Οι Αρχές ερευνούν το κινητό του 14χρονου και συλλέγουν μαρτυρίες για να διαπιστωθεί αν προκύπτει η τέλεση του αδικήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία, όσον αφορά στον θάνατό του.