Παππάς για συναυλία του ΚΚΕ προς τιμήν του Μητροπάνου: «Υπέροχη πρωτοβουλία, το κόμμα πάντα τιμάει τις μεγάλες προσωπικότητες» (vid)

Newsroom
Παππάς για συναυλία του ΚΚΕ προς τιμήν του Μητροπάνου: «Υπέροχη πρωτοβουλία, το κόμμα πάντα τιμάει τις μεγάλες προσωπικότητες» (vid)
Ο Νίκος Παππάς μίλησε για την συναυλία του ΚΚΕ προς τιμήν του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου, αναφέροντας τι του έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη από τον τραγουδιστή.

Το ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη συναυλία για την συμπλήρωση των 10 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου ερμηνευτή, Δημήτρη Μητροπάνου.

Άνθρωποι της τέχνης και του αθλητισμού μίλησαν για τον αείμνηστο τραγουδιστή, ανάμεσά τους και ο μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς.

«Το ζεϊμπέκικο που χόρευε κάθε φόρα που τραγουδούσε τη "Ρόζα". Νομίζω ότι μπορεί να το έχω δει 100 φορές και τις 100 φορές ανατρίχιασα. Νομίζω ότι είναι μία στιγμή του Μητροπάνου που με έχει σημαδέψει και πάντα μου αφήνει όμορφα συναισθήματα. Όταν λένε πως βγάζει την ψυχή του κάθε φορά, δείχνει και τον χαρακτήρα του όταν τραγουδάει, δείχνει ότι δεν είναι μία δουλειά την οποία έκανε με αγγαρεία. Την έκανε με συναίσθημα και αυτό νομίζω τον έκανε ξεχωριστό και τον διαφοροποιούσε από τους υπόλοιπους. Τα τραγούδια του είναι διαχρονικά. Νομίζω ότι όλη η αυτή η κληρονομιά, η παρακαταθήκη που άφησε θα μείνει αιώνια. Το συναίσθημα που έβγαζε και ο χαρακτήρας, ένα πράος άνθρωπος όπως ήταν, είναι κάτι που είναι διαχρονικό και απευθύνεται σε όλους όσοι αφουγκράζονται την όλη ιστορία», ανέφερε αρχικά για την δική του ανάμνηση από τον Δημήτρη Μητροπάνο.

«Η πρωτοβουλία του ΚΚΕ να τον τιμήσει 10 χρόνια μετά τον θάνατό του θεωρώ ότι, για όσους ξέρουν πώς κινείται αυτό το κόμμα, ήταν κάτι αυτονόητο. Πάντα τιμάει τις μεγάλες προσωπικότητες, νομίζω και ανεξαρτήτως ιδεολογίας πολλές φορές. Όλοι ξέρουμε ότι ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ένας σύντροφος, ένας άνθρωπος που ήταν πολύ κοντά στο κόμμα. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Η πρωτοβουλία είναι υπέροχη και νομίζω ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο για να τον τιμήσει», κατέληξε ο Νίκος Παππάς.