Μαρουσάκης: «Θερμό κύμα τις επόμενες ημέρες», πότε αλλάζει ο καιρός με κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες (vid)

Newsroom
Μαρουσάκης: «Θερμό κύμα τις επόμενες ημέρες», πότε αλλάζει ο καιρός με κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες (vid)
Ο καιρός είναι πλέον καλοκαιρινός και ήδη οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 32 βαθμούς.

Το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης για φέτος είναι προ των πυλών, με τις πιο ζεστές ημέρες να είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή (26-27/5).

Ωστόσο αναμένεται αλλαγή του καιρού από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και ενδεχομένως καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, «η πρώτη ισχυρή θερμή εισβολή αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα. Πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να έρθουν από την περιοχή της Ιβιρικής Χερσονήσου. Μην πανικοβληθεί ο κόσμος γιατί τις προηγούμενες ημέρες είδαμε τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς κελσίου. Έρχονται λοιπόν αυτές οι πολύ θερμές αέριες μάζες και στην περιοχή μας, πιο εξασθενημένες όμως. Θα περάσουν πάνω από την θάλασσα της Μεσογείου και αναμένεται να εξασθενήσει αυτό το πολύ ισχυρό κύμα», ανέφερε αρχικά.

«Αυτό σημαίνει ότι θα ανέβει η θερμοκρασία, αλλά δεν θα φτάσει τους 40-42 βαθμούς που είδαμε στην Ισπανία. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (26-27/5), θα δούμε θερμοκρασίες στην περιοχή του Έβρου κοντά στους 34 βαθμούς. Προς Πέλλα, Πιερία και Ημαθία η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς. Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 36 βαθμούς. Ακόμη και 37 βαθμοί προς τις περιοχές της Βοιωτίας και της Αργολίδας. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα κάνει ζέστη, ωστόσο από την άλλη πλευρά ένα βοριαδάκι, θα μετριάσει τα επίπεδα αυτού του ισχυρού θερμοκύματος. Έτσι, στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο ο καιρός θα αλλάξει από το Σάββατο, πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία και μάλλον μας έρχονται ισχυρές καταιγίδες από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.