Ο κρυμμένος παράδεισος της Αλβανίας που θυμίζει Άγιο Δομίνικο και Survivor

Ο κρυμμένος παράδεισος της Αλβανίας που θυμίζει Άγιο Δομίνικο και Survivor
Πυκνή βλάστηση, τιρκουάζ νερά και ατμόσφαιρα Καραϊβικής. Το Lumi i Shales απέχει 100 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, το γνωρίζουν ελάχιστοι και θα ήθελαν να παραμείνει έτσι.

Με το Survivor να σημειώνει εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εξοικειωθεί με το σκηνικό του Άγιου Δομίνικου. Την τροπική βλάστηση, τα τιρκουάζ, αλλά πεντακάθαρα νερά, τα ποτάμια και τις παραλίες. Η αλήθεια είναι πως αν και πολλοί θα ήθελαν να βρεθούν εκεί, λίγοι θα μπουν στο αεροπλάνο και θα ταξιδέψουν μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη.

Υπάρχουν, όμως, πολλές επιλογές τόσο εντός Ελλάδας, όσο και σε γειτονικές χώρες, όπως για παράδειγμα η Αλβανία, οι οποίες προσφέρουν αυτή την εμπειρίας της «Καραϊβικής». Πρόσφατα στα social media άρχισε να γίνεται viral ένας κρυμμένος παράδεισος, ο οποίος απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, τα Τίρανα, ωστόσο τον γνωρίζουν ελάχιστοι και ακόμη λιγότεροι έχουν καταφέρει να τον επισκεφτούν.

Ο λόγος για το Lumi i Shales ή στα ελληνικά τον ποταμό Σάλα, ο οποίος πηγάζει από τις Αλβανικές Άλπεις και εκβάλλει στη λίμνη Κομάν. Η πηγή του βρίσκεται κοντά στο χωριό Θεθ κοντά στα σύνορα με το Μαυροβούνιο. Το να φτάσει κανείς εκεί είναι αρκετά δύσκολο, καθώς η διαδρομή δεν είναι καλή, αλλά αν τα καταφέρει θα αντικρίσει μπροστά του έναν καλά κρυμμένο διαμάντι, το οποίο γνωρίζουν λίγοι και πιθανότατα θα ήθελαν να μείνει έτσι.

@albanllolluni #albania #lumishales #2021 #alban ♬ Wald & Vögel - Entspannungsmusik

Πάντως σε βίντεο που ανέβηκε πρόσφατα στην πλατφόρμα του Tik Tok και το «σέρβιρε» ο αλγόριθμος στο ελληνικό κοινό, είδαμε δεκάδες σχόλα έκπληκτων Ελλήνων χρηστών που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτό το μέρος βρίσκεται «κρυμμένο» στην Αλβανία και όχι σε κάποια χώρα της Καραϊβικής.

Αλβανία

Μπορεί η διαδρομή μέχρι εκεί να είναι δύσκολη και κουραστική, αλλά όλοι ξέρουμε πως θέλει προσπάθεια για να φτάσεις στον «παράδεισο».