Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο Θύμιος εθεάθη στον Πειραιά (vid)

Newsroom
Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο Θύμιος εθεάθη στον Πειραιά (vid)
Ο 39χρονος Θύμιος από τον Πύργο που δέχθηκε άγριο bullying παραμένει άφαντος από τις 4 Μαϊού.

Το Silver Alert δέχτηκε δύο κλήσεις που αναφέρουν ότι ο 39χρονος Θύμιος εθεάθη στην περιοχή του Πειραιά, ενώ σήμερα (22/5) δέχτηκε άλλη μία, η οποία έκανε λόγο ότι τον είδαν σε περιοχή προς το Φάληρο.

«Οι μαρτυρίες είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να επιζήσει από την επαιτεία και βρίσκεται σε αστεγία. Αυτά είναι τα συμπεράσματα που βγάζουμε από τις μαρτυρίες», δήλωσε στο MEGA ο Γεράσιμος Κουρούκλης, διοικητής του Silver Alert.

Όπως τόνισε ο ίδιος, δεκάδες είναι οι εθελοντές που τον αναζητούν στην περιοχή του Πειραιά, προσπαθώντας να τον εντοπίσουν. «Προς όλους τους πολίτες, όταν δείτε τον Θύμιο ή κάποιον που του μοιάζει, παρακαλούμε πολύ: δεν τον χάνουμε από τα μάτια μας και την ίδια στιγμή καλούμε το 1065. Το να μας καλέσει κάποιος μετά από μία ή δύο ώρες δεν έχει νόημα, δεν προσφέρει πολλά πράγματα».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα τον βρούμε τον Θύμιο, θα τον φέρουμε κοντά μας και θα τον αγκαλιάσουμε. Είναι ένας τρομαγμένος άνθρωπος που έχει δεχτεί τόσα βασανιστήρια, που δεν το χωρά ανθρώπινος νους… Ο κατατρεγμένος αυτός άνθρωπος, ο οποίος μέσα στο μυαλό του έχει την τελευταία γνώση, ότι τον αναζητά η αστυνομία γιατί τον κατήγγειλαν ότι τρομοκρατεί τον κόσμο του Πύργου με αλυσοπρίονο – είναι σίγουρο ότι έχει πάρει μαζί του τον μηχανισμό τροφής. Όταν κάποιος τον δει τον κοιτάζει με λίγο περισσότερη ένταση για να παρατηρήσει τα διάφορα σημεία.

Ο Θύμιος αντιλαμβάνεται τον καταλάβανε και προσπαθεί να εξαφανιστεί. Δεν τον σταματάμε, δεν τον πλησιάζουμε. Απλά σηκώνουμε το τηλέφωνο, καλούμε το 1065 και τον παρακολουθούμε από μακριά», ήταν η συμβουλή του κ. Κουρούκλη.

Στη συνέχεια, αφού εντοπιστεί ο Θύμιος, ο κ. Κουρούκλης τόνισε πως θα του εξασφαλίσουν ένα ανοιχτό χώρο διαμονής, με φαγητό, με κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο. Για την αποκάτασταση της υγείας του θα δράσουν σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες.