Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία: Αγνοούμενος στην Εύβοια, πολλές ζημιές στην Αττική (vid)

Newsroom
Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία: Αγνοούμενος στην Εύβοια, πολλές ζημιές στην Αττική (vid)
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άνδρα στο Λειρί Ευβοίας, την ώρα που η Αττική και πολλές περιοχές μετρούν... πληγές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυ κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με 9 οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδρομή παρέχουν ο ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές και η ΕΛΑΣ.

Εγκλωβισμένοι και ζημιές

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά προβλήματα υπήρξαν και στην Αττική, με την πυροσβεστική να δέχεται 100 κλήσεις για κοπές δέντρων, 11 για αντλήσεις υδάτων και 20 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στη Λεωφόρο Σταμάτας στο ύψος της 25ης Μαρτίου χθες είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο να βοηθούν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Παράλληλα, με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν και οι ζημιές που είχαν γίνει, καθώς εκτός από τις διακοπές ρεύματος, είχαν πέσει πολλά δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Προβλήματα στα ΜΜΜ

Προβλήματα στη μετακίνηση των επιβατών με τον ηλεκτρικό προκαλεί η κακοκαιρία.

Η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του μετρό (ηλεκτρικός) διεξάγεται στο τμήμα Ταύρος - Κηφισιά, λόγω πτώσης δέντρων στο δίκτυο στο ύψος των σταθμών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.