Ουκρανός ισχυρίζεται πως Ρώσοι τον πυροβόλησαν και τον έθαψαν ζωντανό, αλλά κατάφερε να επιζήσει (vid)

Newsroom
Ουκρανός ισχυρίζεται πως Ρώσοι τον πυροβόλησαν και τον έθαψαν ζωντανό, αλλά κατάφερε να επιζήσει (vid)
Συγκλονιστική η ιστορία ενός Ουκρανού που επέστρεψε κυριολεκτικά από τον θάνατο.

Ένας Ουκρανός αφηγήθηκε στο CNN μια συγκλονιστική εμπειρία που βίωσε από τον πόλεμο της χώρας του με την Ρωσία. Ο Μίκολα Κουλιτσένκο έφτασε μια ανάσα από τον θάνατο, καθώς οι Ρώσοι στρατιώτες εκτέλεσαν τα αδέλφια του, βασάνισαν τον ίδιο, τον πυροβόλησαν και στη συνέχεια τον έθαψαν. Ωστόσο, κατάφερε να βγει από τον τάφο.

Οι Ρώσοι στρατιώτες αιχμαλώτισαν το χωριό του, το Ντόβζικ και όταν εντόπισαν το σπίτι του, πήραν τα τρία αδέλφια για ανάκριση. Με έδειραν σε όλο μου το κορμί με μεταλλική ράβδο κι έβαλαν την κάνη ενός όπλου στο στόμα μου», είπε ο Μίκολα στο CNN. Αφού τους βασάνισαν, τους οδήγησαν σε ένα απόμερο σημείο, τους έδεσαν τα μάτια και τους έβαλα να γονατίσουν, όση ώρα έσκαβαν τους τάφους τους.

Ο Μίκολα είπε ότι άκουσε έναν πυροβολισμό κι ο 36χρονος αδελφός του Ντμίτρο σωριάστηκε στο έδαφος. Ακολούθησε η εκτέλεση του Γιεβγέν, αλλά όταν πυροβόλησαν τον ίδιο, η σφαίρα πέρασε από το μάγουλό του και βγήκε από σημείο κοντά στο δεξί αυτί του. Οι Ρώσοι στρατιώτες κλώτσησαν τις σορούς των Ουκρανών αδελφών μέσα στο ρηχό τάφο, τους σκέπασαν με χώμα και αποχώρησαν με τον 33χρονο να παριστάνει όλο αυτό το διάστημα τον νεκρό γνωρίζοντας ότι μόνον έτσι θα μπορούσε να γλιτώσει.

«Δυσκολευόμουν να ανασάνω, αφού ο Ντμίτρο ήταν πάνω μου, αλλά χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα γόνατά μου κατάφερα να τον σπρώξω στην άκρη και να βγω από τον τάφο. Ήταν σαν να αναστήθηκα», διηγήθηκε. Με τα χίλια ζόρια βρήκε ένα σπίτι, όπου μια γυναίκα τον έκρυψε και στη συνέχεια επέστρεψε στην αδελφή του, η οποία με αγωνία τον ρώτησε που ήταν τα άλλα αδέλφια τους.

«Στάθηκα τυχερός… Και τώρα πρέπει να συνεχίσω τη ζωή μου. Την ιστορία μου, όμως, πρέπει να την ακούσουν όλοι, όχι μόνον στην Ουκρανία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο επειδή τέτοια πράγματα συμβαίνουν μία στο δισεκατομμύριο», συμπλήρωσε ο Μίκολα.