Συμμαθητές του Μάκη από τα Σεπόλια πήγαν εκδρομή και επιτέθηκαν με μαχαίρια σε σχολείο από το Παγκράτι

Newsroom
Συμμαθητές του Μάκη από τα Σεπόλια πήγαν εκδρομή και επιτέθηκαν με μαχαίρια σε σχολείο από το Παγκράτι
Αναλυτικά πως έγινε το περιστατικό στο Άλσος Βεϊκού χθες το πρωί, με αποτέλεσμα την σύλληψη 5 ανηλίκων.

Τι και αν ένα παιδί 14 ετών οδηγήθηκε σε αυτοκτονία; Κάποιοι δεν λένε να βάλουν με τίποτα μυαλό, όπως φαίνεται και από το τελευταίο περιστατικό που έγινε το πρωί της Τρίτης στο Άλσος Βεΐκου.

Εκεί λοιπόν είχαν πάει σχολική εκδρομή δύο σχολεία: Το ένα είναι αυτό που πήγαινε ο Μάκης που αυτοκτόνησε και το άλλο ένα από το Παγκράτι.

Μαθητές από το πρώτο, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επιτέθηκαν σε αυτούς παιδιά από το άλλο σχολείο και εκτός από τα χτυπήματα, υπήρξαν απειλές με μαχαίρι.

Ευτυχώς πριν έρθουν τα... χειρότερα, μπήκαν στη μέση οι καθηγητές, ενώ κλήθηκε και αστυνομία που προχώρησε σε 5 συλλήψεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 17-5-2022 στην περιοχή του Γαλατσίου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), πέντε (5) ανήλικοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της απειλής, της απόπειρας κλοπής και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (17-5-2022) εντός του Άλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια που στο χώρο βρίσκονταν μαθητές δύο Γυμνασίων, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, πέντε (5) ανήλικοι προσέγγισαν δύο (2) επίσης ανήλικους, αρχικά τους επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας τους τραυμάτισαν ελαφρά.

Επιπρόσθετα, ένας από τους κατηγορουμένους απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο έναν εκ των παθόντων, ενώ έτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να του αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου επενέβησαν οι καθηγητές συνοδοί των ανωτέρω Σχολείων και απετράπη η κλιμάκωση του επεισοδίου.
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.