Η εισαγγελέας «στέλνει» τα δικαστικά έξοδα στη Γεωργία Μπίκα: «Απασχόλησε τις αρχές ψευδώς και με δόλο» (vids)

Newsroom
Η εισαγγελέας «στέλνει» τα δικαστικά έξοδα στη Γεωργία Μπίκα: «Απασχόλησε τις αρχές ψευδώς και με δόλο» (vids)
Τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Μετά την πρόταση για απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου, γόνου πλούσιας και γνωστής οικογένειας, για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα, το βράδυ της πρωτοχρονιάς, η εισαγγελέας προτείνει τώρα να επιδικαστούν και τα δικαστικά έξοδα στην Γεωργία Μπίκα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Η Εισαγγελέας θεωρεί πως η Γεωργία Μπίκα «απασχόλησε τις αρχές ψευδώς και με δόλο για προσωπικούς της λόγους» και γι αυτό τον λόγο ζητά να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Από την κύρια ανάκριση, που ολοκληρώθηκε πριν περίπου δύο μήνες, δεν κατέστη άλλος κατηγορούμενος πέραν του 27χρονου, και δεν στοιχειοθετήθηκε η αρχική καταγγελία της κοπέλας περί ομαδικού βιασμού. Μάρτυρες μάλιστα κατέθεσαν ότι είδαν την 24χρονη να επιστρέφει στο πάρτι, μετά την πρώτη αποχώρηση της από το ξενοδοχείο και στη συνέχεια να ακολουθεί τον κατηγορούμενο οικειοθελώς.

Η Γεωργία Μπίκα έχει ισχυριστεί ότι δεν αισθανόταν καλά και γύρισε να κλείσει ένα δωμάτιο να κοιμηθεί. Μόλις βγήκε από το ασανσέρ την περίμεναν τρεις άντρες που την οδήγησαν και πάλι στο πάρτι.

Αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων του δικαστικού φακέλου, η εισαγγελική λειτουργός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», η οποία αποδίδεται στον 27χρονο.

Στην εισαγγελική πρότασή της, η οποία αριθμεί 60 σελίδες, η εισαγγελική λειτουργός απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η 24χρονη, τονίζοντας ότι προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους. Δέχεται, από την άλλη, τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου υπήρξαν προϊόν συναίνεσης.

Προς την κατεύθυνση της απαλλαγής, επικαλείται στην πολυσέλιδη αναφορά της το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας και τα οποία φαίνεται να ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ και η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε φέρεται να ήταν ελάχιστη (εξετάστηκαν εργαστηριακά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης).

Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με την έκδοση βουλεύματος. Εάν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με κακουργηματική πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.