Στην Ταϊλάνδη θα μοιράσουν δωρεάν 1 εκατ. φυτά κάνναβης στους πολίτες για να τα καλλιεργούν

Newsroom
Στην Ταϊλάνδη θα μοιράσουν δωρεάν 1 εκατ. φυτά κάνναβης στους πολίτες για να τα καλλιεργούν
Ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε μια ιστορική απόφαση.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα μοιράσει ένα εκατομμύρια φυτά κάνναβης σε νοικοκυριά ολόκληρης της χώρας τον Ιούνιο. Ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης, Anutin Charnvirakul ανακοίνωσε την απόφαση αυτή στις 8 Μαϊου, λέγοντας ότι οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να καλλιεργούν κάνναβη στα σπίτια τους.

Στη δήλωση που ο κοινοποιήθηκε στο Facebook, ο Charnvirakul είπε ότι σκοπεύει να καλλιεργηθούν φυτά κάνναβης σαν «οικιακές καλλιέργειες». Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ στις 9 Ιουνίου και εφόσον οι πολίτες ενημερώνουν τις τοπικές αρχές θα μπορούν να καλλιεργούν ελεύθερα τα φυτά στο σπίτι τους, αρκεί η κάνναβη να χρησιμοποιείται μόνο για ιατρικούς λόγους.

Κάνναβη

Το CNN σημείωσε πως η απόφαση αυτή είναι ένα μέρος του σχεδίου της Ταϊλάνδης για την τόνωση της γεωργίας που απασχολεί το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της χώρας. Ο Charnvirakul πρόσθεσε επίσης, ότι οι νόμιμα καταχωρημένες εταιρείες της Ταϊλάνδης θα μπορούσαν να πουλήσουν τα προϊόντα κάνναβης.
«Αυτό θα επιτρέψει στους πολίτες και στην κυβέρνηση να παράγουν περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια μπατ ετησίως σε έσοδα από μαριχουάνα και κάνναβη», ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Η Ταϊλάνδη είναι γνωστή για τη σκληρή προσέγγισή της στις υποθέσεις ναρκωτικών και τις αυστηρές ποινές για αδικήματα που σχετίζονται με αυτά , τα οποία μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στη θανατική ποινή.