Πριν γίνουν γνωστοί στη Eurovision: Αυτή είναι η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση των Antique πριν από 22 χρόνια

Πριν γίνουν γνωστοί στη Eurovision: Αυτή είναι η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση των Antique πριν από 22 χρόνια
H 18χρονη τότε Έλενα Παπαρίζου κι ο 22χρονος Νίκος Παναγιωτίδης είχαν πρωτοσυστηθεί στο ελληνικό κοινό μέσα από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, πολλούς μήνες πριν συμμετάσχουν στη Eurovision.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η Eurovision αποτελεί ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα συζήτησης. Είτε σου αρέσει, είτε όχι, όλο και κάτι θα δεις ή θα σχολιάσεις. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνες τις ένδοξες στιγμές που ζούσαμε στον θεσμό στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ποιος άραγε μπορεί να ξεχάσει τη συμμετοχή των Antique το 2001 με το Die For You; Ίσως οι περισσότεροι να ξεκίνησαν να βλέπουν τη Eurovision χάρη σε εκείνη την εμφάνιση. Όπως στην περίπτωση της Αμάντα Γεωργιάδη, πάντως, έτσι και σε αυτή των Antique, μιλάμε για καλλιτέχνες που στο ξεκίνημα της καριέρας τους δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστοί στην Ελλάδα.

Οι Antique δημιουργήθηκαν το 1999 από την 17χρονη τότε Έλενα Παπαρίζου και τον 21χρονο Νίκο Παναγιωτίδη στη Σουηδία. Το πρώτο σινγκλ του συγκροτήματος με τίτλο «Όπα Όπα» έγινε πλατινένιο και έκανε μεγάλη επιτυχία σε όλη τη Σκανδιναβία. Ένα χρόνο αργότερα, οι δυο τους ήρθαν στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση.

Η εκπομπή μέσα από την οποία οι Antique συστήθηκαν στο ελληνικό κοινό ήταν ο Πρωινός Καφές με παρουσιάστρια την Ελένη Μενεγάκη. Εκεί είχαν εμφανιστεί και τραγούδησαν (playback) το «Δυνατά Δυνατά», το οποίο το μετέτρεψαν σε hit τους.

Η συνέχεια γνωστή. Το 2001 ξεσήκωσαν την Ευρώπη και τερμάτισαν στην τρίτη θέση της Eurovision, ενώ το 2005 η Έλενα Παπαρίζου κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση, φέρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία το διαγωνισμό στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως πρόσφατα οι Antique επανενώθηκαν και ετοιμάζουν συναυλίες και νέα κομμάτια.