Apple: Τέλος εποχής για το iPod touch

Apple: Τέλος εποχής για το iPod touch
Η αμερικανική εταιρεία σταματάει να ασχολείται πλέον με τα φορητά media players.

Η Apple ανακοίνωσε τη διακοπή παραγωγής μίας από τις κατηγορίες που την ανέδειξαν τα πρώτα χρόνια στην πορεία της στη mainstream αγορά.

Η αμερικανική εταιρεία, με μια λιτή ανακοίνωση, αποκάλυψε πως σταματάει την παραγωγή του iPod touch, το οποίο και θα είναι το μοναδικό προϊόν της σειράς που θα παραμείνει στα καταστήματα για όσο υπάρχει στοκ.

Η απόφαση αυτή είναι πάντως λογική, μιας και το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργιών του iPod touch προσφέρεται πλέον στα iPhone, iPad και Apple Watch και κάποιοι εκτιμούν πως ίσως και να είχε αργήσει αυτή να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εδώ και καιρό, τα iPod έχουν σταματήσει να παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα της εταιρείας, ενώ είναι αρκετά χρόνια που η ίδια η εταιρεία έχει σταματήσει την παραγωγή για τα παλαιότερα μοντέλα, όπως τα iPod classic (2014), iPod nano και iPod Shuffle (2017).

Το πρώτο iPod παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2001 και μέχρι το 2006, η συγκεκριμένη κατηγορία ήταν η αιτία του 40% του τζίρου της.

Από το 2010 κι έπειτα, πάντως, η πορεία της σειράς ήταν μονίμως πτωτική και η νεότερη εξέλιξη δεν προκαλεί καμία εντύπωση.