Μέχρι και 5.500 ευρώ: Οι εξωφρενικές τιμές μεταπώλησης των εισιτηρίων της φετινής Eurovision

Μέχρι και 5.500 ευρώ: Οι εξωφρενικές τιμές μεταπώλησης των εισιτηρίων της φετινής Eurovision
Τα εισιτήρια για τον τελικό της Eurovision μπορεί να έχουν κάνει «φτερά» εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο η κερδοσκοπική μεταπώλησή τους καλά κρατεί.

Μετά τη εξαιρετική εμφάνιση της Αμάντα Γεωργιάδη στον πρώτο ημιτελικό, η Ελλάδα έκλεισε μια θέση για τον μεγάλο τελικό της Eurovision και περιμένει πλέον χωρίς άγχος να μάθει τους αντιπάλους που θα προκύψουν από τον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. Το στάδιο Pala Olimpico του Τορίνο ήταν γεμάτο, καθώς τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό, ενώ κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και στον δεύτερο ημιτελικό, αλλά και στον τελικό.

Όπως είχε ανακοινωθεί από τις αρχές του Απριλίου, η διοργανώτρια αρχή της ιταλικής Eurovision έδωσε στη διάθεση του κοινού συνολικά 63.000 εισιτήρια για εννιά διαφορετικά σόου (2 ημιτελικούς, τελικό και 6 πρόβες). Το στάδιο έχει χωρητικότητα μόλις 7.000 θεατών, κάτι που σημαίνει ότι τα «μαγικά χαρτάκια», ειδικά για τον μεγάλο τελικό, «έκαναν φτερά» μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Οι τιμές τους; Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ξεκινούσαν από 20 ευρώ στις πίσω θέσεις κάποιων προβών και έφταναν μέχρι και τα 350 ευρώ για μια θέση στην αρένα το βράδυ του Σαββάτου στον μεγάλο τελικό. Όπως γίνεται κάθε χρόνο, όμως, κάποιοι «έτρεξαν» να αγοράσουν ένα ή περισσότερα εισιτήρια για το μεγάλο event της διοργάνωσης, έτσι ώστε να το μεταπουλήσουν στη συνέχεια βγάζοντας σοβαρό κέρδος.

eurovision-ticket

eurovision-ticket

Κάτι τέτοιο βλέπουμε να γίνεται σε τέτοιες ιστοσελίδες μεταπώλησης εισιτηρίων, όπως η Viagogo ή η Biletwise. Εκεί ουσιαστικά οι χρήστες που έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια της Eurovision μπορούν να ορίσουν ό,τι τιμή θέλουν και να περιμένουν μέχρι κάποιος να ενδιαφερθεί να αγοράσει το εισιτήριο που έχουν στην κατοχή τους, ακόμη και την τελευταία στιγμή.

eurovision-ticket

Μέχρι και την Τρίτη (10/5), λοιπόν, εκεί υπήρχαν ελάχιστα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό της Eurovision του Σαββάτου (14/5), τα οποία ξεκινούσαν στις πίσω σειρές από περίπου 1000 ευρώ και έφταναν στις πρώτες ακόμη και τα 5.500 ευρώ! Για ένα και μόνο εισιτήριο, έτσι; Μιλάμε δηλαδή για περιπτώσεις που κάποιος κερδίζει πάνω από 15 φορές τα χρήματα που έδωσε πριν ένα μήνα για να αγοράσει ένα εισιτήριο για τη Eurovision.