Ο Έλον Μασκ θέλει να τετραπλασιάσει τον αριθμό των χρηστών του Twitter μέχρι το 2028

Ο Έλον Μασκ θέλει να τετραπλασιάσει τον αριθμό των χρηστών του Twitter μέχρι το 2028
Μεγαλόπνοα σχέδια για τον νέο ιδιοκτήτη της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τη μέρα που μάθαμε πως ο Έλον Μασκ εξαγοράζει το Twitter και φαίνεται πως ο νέος ιδιοκτήτης έχει και μεγαλόπνοα σχέδια.

Αν και η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμη επίσημα, ο Μασκ θα κληθεί να πείσει τους επενδυτές για το νέο του όραμα και σύμφωνα με ένα έγγραφο που έφτασε στα χέρια των New York Times πρώτος του στόχος είναι να τετραπλασιάσει τον αριθμό των μηνιαίων χρηστών μέχρι και το 2028.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε, το πλάνο του αναφέρει πως από τα 217 εκ. μηνιαίους χρήστες η πλατφόρμα θα ανέβει και θα αγγίξει τα 600 εκ. μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ το πλάνο είναι να αγγίξει τα 931 εκ. μέχρι και το 2028!

Ακόμη, στα πλάνα είναι η ενεργοποίηση 104 εκατομμυρίων χρηστών που θα πληρώνουν συνδρομή σε μια υπηρεσία που έχει προς το παρόν την κωδική ονομασία «Χ», χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον τζίρο, ο νέος ιδιοκτήτης εκτιμά πως μπορεί να φτάσει τα επίπεδα των 26.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2028, τη στιγμή που την περσινή χρονιά το Twitter έγραψε… μόλις 5.

Στην παρούσα φάση, το 90% των εσόδων του Twitter έρχεται από διαφημίσεις και με το νέο καθεστώς υπολογίζεται πως αυτό το ποσοστό θα πέσει στο 45%.

Πηγή εικόνας: DW.com