Αίθριος ο καιρός την Δευτέρα (9/5), αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης (χάρτης & vid)

Newsroom
Αίθριος ο καιρός την Δευτέρα (9/5), αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης (χάρτης & vid)
Ηλιόλουστη αναμένεται να είναι η Δευτέρα (9/5), στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Τη Δευτέρα (8/5) θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με περισσότερο ήλιο μέσα στη μέρα. Αραιή συννεφιά προβλέπεται σε όλη τη χώρα, και στα ηπειρωτικά και στο μεγαλύτερο μέρος του Ιονίου και του Αιγαίου. Το μεσημέρι και το απόγευμα , θα σημειωθούν βροχές, σε ορεινές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά, στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου, αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.

Μέχρι το μεσημέρι, κατά διαστήματα η συννεφιά θα πυκνώνει στα βόρεια, με μικρότερη πιθανότητα να βρέξει λίγο στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα και στη συνέχεια όμως οι νεφώσεις φαίνεται να διαλύονται, και έτσι το βράδυ αναμένεται ανέφελος ουρανός και αίθριος καιρός.

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές. Έτσι το μεσημέρι το θερμόμετρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και 24-26 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Με τις μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου να κυμαίνονται από 23-26 βαθμούς Κελσίου.

Χάρτης καιρού

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές το πρωί κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοποννήσο και την Κρήτη, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα κυμανθεί από 08 έως 24 με 26 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα θα κυμανθεί από 12 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις κυρίως το πρωί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Από αργά το απόγευμα αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.