Ένταση στη Γαύδο για τη «σκούπα» στις αυτοσχέδιες κατασκευές: «Αυτό είναι τρομοκρατία, δεν περνάει σ΄εμάς!» (vid)

Newsroom
Ένταση στη Γαύδο για τη «σκούπα» στις αυτοσχέδιες κατασκευές: «Αυτό είναι τρομοκρατία, δεν περνάει σ΄εμάς!» (vid)
Οι «ερημίτες» της Γαύδου αντέδρασαν φωνάζοντας στην δήμαρχο πως θα πρέπει να πάει νόμιμα με εισαγγελέα για να γκρεμίσει τις αυτοσχέδιες κατασκευές.

Τη συνδρομή των εισαγγελικών αρχών αναμένεται να ζητήσει η Δήμαρχος της Γαύδου για να γκρεμίσει τις σκηνές και τις αυτοσχέδιες καλύβες από παραλίες του νησιού, ατόμων που έχουν επιλέξει να ζουν χειμώνα καλοκαίρι στα πρόχειρα αυτά καταλύματα.

Ήδη την περασμένη Τετάρτη μπουλντόζα του Δήμου Γαύδου, προχώρησε στο γκρέμισμα μιας αυτοσχέδιας καλύβας στην παραλία Σαρακήνικο, αναφέρει η ert.gr.

Αντιδράσεις από τους «ερημίτες»

Ωστόσο, όπως προβλήθηκε σε ρεπορτάζ του Alpha, οι αντιδράσεις ήταν έντονες από τους ανθρώπους που έχουν φτιάξει τις κατασκευές αυτές στην παραλία Σαρακήνικο της Γαύδου, όταν οι δήμαρχος του νησιού, τους ζήτησε να απομακρυνθούν.

Η δήμαρχος, Λίλιαν Στεφανάκη , προσπάθησε να τις ξηλώσει και οι «ερημίτες» άρχισαν να φωνάζουν: «Ε,ε,ε αυτό είναι τρομοκρατία, δεν περνάνε σ΄εμάς αυτά. Αυτά να τα κάνεις στο σπίτι σου».

Τους ενημέρωσε ότι είναι παράνομη η καταπάτηση δημόσιου χώρου και τους ζήτησε να φύγουν.
«Όπα τι κάνετε; Είναι η δουλειά σας να ξηλώνετε; Σας παρακαλώ πολύ δεν είναι δουλειά σας να ξηλώνετε. Όταν θα έρθετε με νόμιμα μέσα και εισαγγελέα, όπως μου ζητήσατε εμένα εισαγγελέα για την μεταδημότευση. Τώρα η μόνη παράνομη είστε εσείς, μαζί μ' εμάς και εκφοβίζετε και υπάρχει και όνομα», της έλεγαν οι «ερημίτες» του νησιού.