Νεοναζί στη Μελβούρνη έκαναν πάρτι γενεθλίων στον Αδόλφο Χίτλερ (vid)

Newsroom
Νεοναζί στη Μελβούρνη έκαναν πάρτι γενεθλίων στον Αδόλφο Χίτλερ (vid)
Τα 133α γενέθλια του δικτάτορα έγιναν σε εστιατόριο της Μελβούρνης.

Μια ομάδα νεοναζί στην Αυστραλία γιόρτασε δημόσια τα 133α γενέθλια του Αδόλφου Χίτλερ τρώγοντας και πίνοντας σε εστιατόριο της Μελβούρνης. Η παρέα των νεοναζί έκανε κράτηση στο εστιατόριο με ψεύτικο όνομα, ωστόσο μόλις κάθισαν, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βγάλουν φωτογραφίες κάνοντας ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Οι νεοναζί είχαν πάρει μαζί τους και μια τούρτα, η οποία πάνω είχε μια σβάστικα αλλά και την εικόνα του Χίτλερ. Όταν το προσωπικό του εστιατορίου συνειδητοποίησε τι ακριβώς συνέβαινε, κάλεσε την αστυνομία. Όμως οι νεοναζί είχαν ήδη πληρώσει τον λογαριασμό τους και πρόλαβαν να φύγουν.

«Κοιτάζοντας αυτές τις εικόνες θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι τραβήχτηκαν σε μια ταβέρνα της ναζιστικής Γερμανίας της δεκαετίας του 1930 και όχι στη Μελβούρνη του 2022. Αυτοί οι λάτρεις του Χίτλερ που φαντασιώνονται ένα Δ΄Ράιχ και ένα Άουσβιτς στη Μελβούρνη, αποτελούν αυξανόμενη απειλή για την ασφάλεια μας και αν δεν ενεργήσουμε, αυτό μπορεί να κοστίσει ζωές», ανέφερε στη Herald Sun ο πρόεδρος της Επιτροπής κατά της δυσφήμισης.

Και πρόσθεσε: «Κανένας δεν μπορεί να κοιμηθεί ήρεμα, γνωρίζοντας ότι τέτοιοι εγχώριοι εξτρεμιστές βρίσκονται ανάμεσά μας και προσπαθούν να στρατολογήσουν νέους, δυσαρεστημένους νέους για τον στρεβλό σκοπό τους». Μάλιστα, μιλώντας και στο 7News σχολίασε: «Νομίζω ότι ο Χίλτερ, από εκείνο το ειδικό μέρος της κόλασης που βρίσκονται τέρατα όπως αυτός, μάλλον θα χαμογελάει».

Οι νεοναζί ότι η ομάδα που αποτελούνταν από 20 άνδρες και γυναίκες είχε κρύψει καλά την τούρτα και τη φωτογραφία του Χίτλερ από το προσωπικό, το οποίο αν τα είχε αντιληφθεί θα είχε ενεργήσει άμεσα. «Δεν γνωρίζαμε τις προθέσεις αυτής της ομάδας και δεν τους θέλαμε στον χώρο μας», δήλωσε ο συνιδιοκτήτης.

Ο λογαριασμός που πλήρωσαν οι νεοναζί θα δοθεί σε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση ως χειρονομία για την καταδίκη των ρατσιστικών απόψεων της ομάδας.