Τέσσερις κάσκες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας θα κυκλοφορήσει η Meta μέχρι το 2024

Τέσσερις κάσκες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας θα κυκλοφορήσει η Meta μέχρι το 2024
Σημαντική επένδυση από την εταιρεία στο χώρο του VR και AR.

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει αναλύσει εδώ και μέρες το πλάνο της Meta για το Metaverse και το σχετικό hardware που θα κυκλοφορήσει και πλέον η ιστοσελίδα The Information φέρνει στη δημοσιότητα μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την δημοσιογραφική έρευνα που έχει κάνει, η εταιρεία του Facebook έχει στα πλάνα να ρίξει στην αγορά 4 διαφορετικά headsets AR και VR μέχρι και το 2024, ξεκινώντας με το Project Cambria VR headset που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με το κείμενο της ιστοσελίδας, το Project Cambria είναι μια πιο ισχυρή συσκευή από το Quest, έχει την εσωτερική κωδική ονομασία Arcata και αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Μία δεύτερη, ενισχυμένη, έκδοσή του, με την κωδική ονομασία Funston θα κυκλοφορήσει το 2024.

Το κόστος του πρώτου Project Cambria VR headset θα φτάνει τα 799 δολάρια και θα προσφέρει καλύτερης ποιότητας εικόνα, έτσι ώστε ο χρήστης του να μπορεί ακόμη και να διαβάσει ένα mail σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

Η συσκευή θα «τρέχει» Android OS και θα έχει την επεξεργαστική ισχύ ενός laptop.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα δύο headsets, το the Information σημειώνει πως είναι νέες εκδόσεις του Quest headset έχουν τις κωδικές ονομασίες Stinson και Cardiff και θα κυκλοφορήσουν το 2023 και το 2024 αντίστοιχα.