Γεωργιάδης: «Ο Στάσσης έκανε μεγάλο καλό στην Ελλάδα, την ΔΕΗ ισχυρό παίκτη», τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Newsroom
Γεωργιάδης: «Ο Στάσσης έκανε μεγάλο καλό στην Ελλάδα, την ΔΕΗ ισχυρό παίκτη», τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ (vid)
«Το μόνο πολύ μεγάλο καλό που έκανε ο κ. Στάσσης είναι στην τσέπη του», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (2/5) και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ρεύμα τονίζοντας πως «δεν έχουμε το ακριβότερο στην Ευρώπη και είναι απάτη του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, μίλησε και για τον Γιώργου Στάσση και το έργο που έχει κάνει στη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα τόνισε πως έχει κάνει «μεγάλο καλό στον ελληνικό λαό, γιατί έκανε την ΔΕΗ ξανά ισχυρό παίκτη».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχολίασε τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι υψηλές αμοιβές του Προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ και το γεγονός ότι ο ίδιος χτίζει δύο υπερπολυτελείς κατοικίες 759,15 τμ, σε οικόπεδο έκτασης 8.500 τμ, στην Τζιά.

«Ο κ. Στάσσης κατηγορείται γιατί χτίζει ένα πολύ πολυτελές σπίτι στη Τζια. Το χτίζει με τα λεφτά του κ. Τσίπρα; Το χτίζει με τα λεφτά του κ. Φιλιππάκη; Ή το χτίζει με τα δικά του τα λεφτά; Το χτίζει με τα λεφτά που παίρνει από τη ΔΕΗ, για να πεις ότι το κάνει με δικά μας λεφτά; Ή το χτίζει με τα λεφτά που έπαιρνε από τη Ρουμανία; Γιατί η άδεια για το σπίτι βγήκε επί ΣΥΡΙΖΑ και από ότι θυμάμαι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στη ΔΕΗ ο κ. Στάσσης. Γιατί ήταν διευθύνων σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία ενέργειας στη Ρουμανία.

Από όπου έπαιρνε και τον διπλάσιο μισθό απ' ότι παίρνει σήμερα στη ΔΕΗ. Ο κ. Στάσσης έπαιρνε μισό εκατομμύριο ευρώ μισθό το χρόνο επί δέκα χρόνια. Ένας άνθρωπος που παίρνει μισό εκατομμύριο ευρώ μισθό το χρόνο επί δέκα χρόνια, όχι στην Ελλάδα στο εξωτερικό, και αποφασίζει τα λεφτά αυτά να τα φτιάξει στην Ελλάδα, κάνει καλό ή κακό στην Ελλάδα; Τι από τα δύο; Δεν μπορούσε να φτιάξει το σπίτι του στην Ιταλία, στην Δανία, στην Ισπανία; Να μην έχει και τον Φιλιππάκο να τον κυνηγάει; Δικά του δεν είναι τα λεφτά; Ό,τι θέλει δεν τα κάνει;», είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ερχόμαστε στην εξουσία το 2019 με την ψήφο του ελληνικού λαού και το μεγαλύτερό μας άγχος ήταν η ΔΕΗ. Τότε δεν ξέραμε περί πανδημίας, πολέμου κλπ. Γιατί ήταν η ΔΕΗ; Επειδή είχε φτάσει σε κεφαλαιοποίηση τρίχες, είχε χρέη 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, η εταιρεία που είχε προσλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει έλεγχο έλεγε πως σε ένα χρονο η ΔΕΗ θα χρεοκοπήσει. Εάν χρεοκοπούσε η ΔΕΗ έπαιρνε μαζί της το σύνολο των ελληνικών τραπεζών, και μέναμε ταυτόχρονα χωρίς ρεύμα και χωρίς τράπεζες. Επιλέγει ο Μητσοτάκης και φέρνει έναν Έλληνα από το εξωτερικό, οποίος δέχεται να έρθει με κάτω απ’ τα μισά λεφτά που έπαιρνε. Και λέει "εντάξει, για την Ελλάδα, γιατί είναι κίνδυνος να πέσει η ΔΕΗ, θα πάω να δουλέψω και τις γνώσεις που έχω να τις πάω στη ΔΕΗ". Ήταν επιτυχημένη μέχρι σήμερα η θητεία του στη ΔΕΗ, λέει κανείς σήμερα παγκοσμίως ότι θα χρεοκοπήσει;», είπε μεταξύ άλλων.

«Μήπως αυτοί που βρίζουνε τον Στάσση εξυπηρετούν και τα συμφέροντα αυτών που περίμεναν να "φάνε" τη ΔΕΗ όρθια; H ΔΕΗ ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ πεθαμένη κι επί Μητσοτάκη έχει γίνει μεγάλος παίκτης... Ο κ. Στάσσης στον ελληνικό λαό έκανε πολύ μεγάλο καλό. Γιατί συνέβαλε στο να σωθεί μια εταιρεία εξαιρετικά κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, την έκανε ξανά ισχυρό παίκτη, αύξησε την αξία της δημόσιας περιουσίας, γιατί σήμερα το μερίδιο στο δημόσιο που έχει η ΔΕΗ αξίζει υπερπολλαπλάσια λεφτά από όσο άξιζε επί ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το μόνο πολύ μεγάλο καλό που έκανε ο κ. Στάσσης είναι στην τσέπη του»

«Οι πολίτες δεν έχουν να βγάλουν το μήνα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ο κ. Γεωργιάδης λίγο πολύ μας λέει ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Στάσση της ΔΕΗ γιατί έκανε "πολύ μεγάλο καλό"», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωση του.

Σχολιάζει πως «το "πολύ μεγάλο καλό" είναι για τους πολίτες διπλάσιοι και τριπλάσιοι λογαριασμοί, η ρήτρα Μητσοτάκη και απελπισία για το πως θα βγει ο μήνας». «Για τον εαυτό του βέβαια», προσθέτει, «όντως έκανε πολύ μεγάλο καλό. Ως επιβράβευση εξαπλασίασε το μισθό του και δίνει μπόνους στον εαυτό του και τα αλλά golden boys της ΝΔ 16 εκατ. ευρώ».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «η αλαζονεία και η αμετροέπεια του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του εξοργίζουν την κοινωνία».