Γεωργιάδης: «Δεν έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ» (vid)

Newsroom
Γεωργιάδης: «Δεν έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ» (vid)
«Αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση η Ελλάδα θα πράξει μόνη της», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (2/5) στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στις αυξήσεις στην ενέργεια αλλά και στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια.

Όπως είπε, «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Ωστόσο, αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση η Ελλάδα θα πράξει μόνη της». Παράλληλα τόνισε πως, «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δε μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει».

Εξήγησε, μάλιστα, ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου. «Αν δεν είχαμε τον πόλεμο θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω» και οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα, ανέφερε.

«Απάτη του ΣΥΡΙΖΑ πως έχουμε το ακριβότερο ρεύμα»

Σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα είπε ότι «όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 και το 2018 είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος.

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας που πολλοί κατά καιρούς σαμποτάρουν. «Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί

Να υπενθυμίσουμε ωστόσο πως οι καταναλωτές βλέπουν αδιανόητα ποσά στους λογαριασμούς εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής. Καλούνται να πληρώσουν ποσά τέσσερις και πέντε φορές μεγαλύτερα σε σχέση με πέρυσι, για παράδειγμα.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί ζουν με τον φόβο της διακοπής του ρεύματος, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το ποσό, ενώ οι περισσότεροι κάνουν διακανονισμούς.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ο «βραχνάς» που εκτοξεύει κατά τα άλλα κανονικές καταναλώσεις σε δυσθεώρητα ύψη, με τους καταναλωτές να ζητούν μία λύση που θα «ξεφουσκώσει» τον λογαριασμό. Παράλληλα, αν και δόθηκε στην δημοσιότητα η εξίσωση για την ρήτρα, θα πρέπει κάποιος να έχει πτυχίο μαθηματικών ή οικονομικών για να μπορέσει να την κατανοήσει.

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανάφερε πως μέσα στον Μάϊο θα γίνουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, σχετικά με τα μέτρα που θα πάρει ώστε να μην δουν ξανά οι πολίτες τέτοιους λογαριασμούς.