Επιστρέφουν χωρίς self test στα θρανία οι μαθητές (vid)

Newsroom
Επιστρέφουν χωρίς self test στα θρανία οι μαθητές (vid)
Επιστροφή στα θρανία στις 3 Μαΐου με λιγότερες υποχρεώσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Την Τρίτη (3/5) οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία υπό διαφορετικές συνθήκες. Πλέον δεν θα χρειάζεται self test στους μαθητές, ενώ ένα rapid test την εβδομάδα αντί για δύο θα κάνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί.

Οι πόρτες των σχολείων ανοίγουν σε όλους τους μαθητές και σε εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς χωρίς τη βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ. Ένα rapid test την εβδομάδα αντί για δύο θα κάνουν οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Πέντε ημέρες είναι το διάστημα απομόνωσης επιβεβαιωμένου κρούσματος και επιστροφή στο σχολείο εφόσον έχουν υποχωρήσει πλήρως τα συμπτώματα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν σε στενή επαφή με το κρούσμα θα κάνουν δύο δωρεάν self test σε διάστημα τεσσάρων ημερών και θα χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής προστασίας για 10 ημέρες.

Το τελευταίο κουδούνι

Στις 20 Μαΐου είναι το τελευταίο κουδούνι για τα Λύκεια, στις 30 για τα Γυμνάσια, ενώ τα δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν για τα επαγγελματικά λύκεια στις 2 Ιουνίου και τα γενικά λύκεια στις 3.

Οι υποψήφιοι αναμένεται να προσέλθουν και στις φετινές πανελλαδικές με μάσκα, καθώς παραμένει υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους χώρους των σχολείων.