Επιδότηση καυσίμων: Επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν το Fuel Pass για να τζογάρουν

Newsroom
Επιδότηση καυσίμων: Επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν το Fuel Pass για να τζογάρουν
Κάποιοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το Fuel Pass για πληρωμή υπηρεσιών στοιχημάτων.

Παρά το γεγονός ότι το Fuel Pass δουλεύει μόνο σε POS πρατηρίων καυσίμων, αρκετοί ήταν αυτοί που δοκίμασαν να πληρώσουν άλλες υπηρεσίες. Μέχρι το μεσημέρι του Σάββατου (30/4) υπήρχαν 73 αποτυχημένες προσπάθειες πληρωμής υπηρεσιών στοιχημάτων και 70 επίσης, αποτυχημένες προσπάθειες αγοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Στο πεδίο των αιτήσεων, από το Σάββατο η πλατφόρμα υποδέχεται αιτήσεις απ’ όλα πλέον τα ΑΦΜ (Ανεξαρτήτως λήγοντα αριθμού) και πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές, ενώ 123.000 περίπου αναμένουν την οριστική υποβολή τους από τους αιτούντες.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν την είσπραξη της επιδότησης καυσίμου σε τραπεζικό λογαριασμό ή τη δημιουργία άυλης ψηφιακής κάρτας (στην οποία θα τους πιστωθούν επιπλέον 5 ευρώ) η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων.

Όπως υπογραμμίζεται και στο vouchers.gov.gr, για τη χρήση της κάρτας προϋπόθεση είναι η χρήση έξυπνου κινητού που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, όπως ακριβώς έγινε και στην πρωτοβουλία freedompass το καλοκαίρι του 2021.