Κάρτα καυσίμων - Fuel Pass: Οι καθυστερήσεις έφεραν αλλαγή στην πλατφόρμα

Κάρτα καυσίμων - Fuel Pass: Οι καθυστερήσεις έφεραν αλλαγή στην πλατφόρμα
Πλέον μειώθηκαν από 6 σε 3 οι κατηγορίες με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ, όσων μπορούν να καταθέσουν την Τετάρτη αίτηση για επιδότηση καυσίμων.

Σημαντικές καθυστερήσεις παρουσιάζονται την Τετάρτη στην πλατφόρμα Fuel Pass, καθώς το σύστημα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον μεγάλο αριθμό όσων εισέρχονται για να καταθέσουν αίτηση.

Το πρωί η είσοδος στην πλατφόρμα είτε ήταν αδύνατη είτε γινόταν με μεγάλη καθυστέρηση. Το γεγονός οφειλόταν μάλλον στο ότι επιτρεπόταν η κατάθεση αίτησης από φυσικά πρόσωπα των οποίων το ΑΦΜ όχι μόνο τελειώνει σε 2 και 3 - όπως ήταν προγραμματισμένο - αλλά επίσης σε 0,1, 4 και 5.

Ως αποτέλεσμα, λίγες ώρες αργότερα, αφαιρέθηκαν τα πρώτα τρία ψηφία (0,1,2) και επιτρέπεται η είσοδος σε όσους το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ είναι 3,4 και 5. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι έχουν αποκλειστεί όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 2, παρότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα που έχουν το δικαίωμα!

Η επιδότηση ανέρχεται σε 40 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα και 30 ευρώ για τις μοτοσικλέτες (50 και 35 ευρώ αντίστοιχα, για όσους διαμένουν σε νησί). Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα. Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Μάθετε τα πάντα για την εφαρμογή Fuel Pass εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!