Κάρτα καυσίμων Fuel Pass: Ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα

Κώστας Μπιτσικώκος
Κάρτα καυσίμων Fuel Pass: Ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα
Παράλληλα παρατείνεται για έναν ακόμα μήνα η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης με 15 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο.

Τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση για την επιδότηση καυσίμων – ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους – έχουν από το Σάββατο 30 Απριλίου όλα τα φυσικά πρόσωπα. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν παρατηρηθεί καθυστερήσεις στην πλατφόρμα Fuel Pass, τόσο κατά τη διαδικασία υποβολής των στοιχείων από τους δικαιούχους όσο και κατά την επεξεργασία των αιτήσεων.

Η επιδότηση ανέρχεται σε 40 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα και 30 ευρώ για τις μοτοσικλέτες (50 και 35 ευρώ αντίστοιχα, για όσους διαμένουν σε νησί), ενώ το ποσό αυξάνεται κατά 5 ευρώ για όσους επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα αντί για κατάθεση της επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Η διαδικασία για την υποβολή της αίτησης

Ο δικαιούχος εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του taxisnet και στη συνέχεια καλείται να συμπληρώσει και να επικαιροποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας του (κινητό τηλέφωνο, email, κινητό τηλέφωνο), να γράψει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που έχει στην ιδιοκτησία του (ή υπό την μορφή leasing), και να επιλέξει τον τρόπο που θέλει να του χορηγηθεί η επιδότηση:

- Άυλη προπληρωμένη κάρτα που ενεργοποιείται σε smartphone

- Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

πλατφόρμα fuel pass

Πότε κατατίθεται το ποσό της επιδότησης

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον διαπιστωθεί ότι πληρούνται τα κριτήρια για την επιδότηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες διαβιβάζουν την απόφαση στην τράπεζα για να πιστωθεί το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης.
Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα. Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Μέχρι πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ψηφιακή κάρτα καυσίμων

Η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31 Ιουλίου 2022. Μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Παράταση επιδότησης πετρελαίου κίνησης (ντίζελ)

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης με 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο. Η τελική έκπτωση ανέρχεται σε 0,15 ευρώ ανά λίτρο ντίζελ και θα ισχύει έως και την 31η Μαΐου 2022.

Η έκπτωση εμφανίζεται απευθείας στα πρατήρια υγρών καυσίμων και οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να λάβουν την επιδότηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!