Τα 10 σπουδαιότερα «Σαν Σήμερα»: Η βόμβα στο ξενοδοχείο «InterContinental» με θύμα μια γυναίκα

Newsroom
Τα 10 σπουδαιότερα «Σαν Σήμερα»: Η βόμβα στο ξενοδοχείο «InterContinental» με θύμα μια γυναίκα
Σαν σήμερα το 1999 βόμβα εξερράγη στο ξενοδοχείο «InterContinental» της Αθήνας.

Το βράδυ στις 11.45 της 27ης Απριλίου 1999 εξερράγη βόμβα στην είσοδο του ξενοδοχείου «InterContinental» στη συμβολή των οδών Λαγουμτζή και Συγγρού, με αποτέλεσμα να μία γυναίκα (39χρονη Βιργινία Κωνσταντίνου) να χάσει τη ζωή της και να τραυματιστεί ένας άνδρας (27χρονος Γιάννης Κανναβάς).

Και οι δύο, ως υπάλληλοι της εταιρείας πληροφορικής Altek, την ώρα της επίθεσης εργάζονταν σε αίθουσα συνεδρίου του ξενοδοχείου, στο ισόγειο. Η εταιρεία τους είχε αναλάβει την τεχνολογική υποστήριξη με οπτικοακουστικά μέσα του προγραμματισμένου συνεδρίου που διοργάνωνε το γνωστό περιοδικό «Εκόνομιστ».

Την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας ανέλαβε ο οργάνωση «Επαναστατικοί Πυρήνες», με τηλεφώνημα που έγινε λίγο πριν την έκρηξη στο «ΣΚΑΪ» και την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Τα πιο σημαντικά γεγονότα της 27ης Απριλίου

1748: Γεννήθηκε ο Αδαμάντιος Κοραής, φιλόλογος με βαθιά γνώση του ελληνικού πολιτισμού.

1810: Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise".

1894: Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εντάσεως 10 βαθμών την κλίμακας Μερκάλι, σημειώνεται στις 7:21 μ.μ. με επίκεντρο στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. 255 άνθρωποι σκοτώνονται και 3.783 σπίτια καταρρέουν σε 69 οικισμούς, ενώ εκδηλώνεται τσουνάμι ύψους 3 μέτρων, που εισχωρεί ένα χιλιόμετρο μέσα στην ξηρά.

1935: Γεννήθηκε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

1941: Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα, αρχίζει η περίοδος της Κατοχής.

1964: Η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου εξαγγέλλει την κατάθεση νομοσχεδίου, που προβλέπει την άρση των έκτακτων μέτρων ασφαλείας του Κράτους, τα οποία χρονολογούνται από την εποχή του Εμφύλιου Πολέμου.

1981: Παρουσιάζεται το πρώτο ποντίκι υπολογιστή στο κέντρο ερευνών Xerox PARC.

1992: Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

1999: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Intercontinental» της Αθήνας σκοτώνει μία υπάλληλο εταιρίας πληροφορικής και τραυματίζει ελαφρά έναν συνάδελφό της. Την ευθύνη αναλαμβάνουν οι «Επαναστατικοί Πυρήνες».

2008: Πεθαίνει ο Κύπριος συνθέτης, Μάριος Τόκας, σε ηλικία 53 ετών.