Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας

Newsroom
Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας
Την ώρα που ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έλεγε οτι είναι πιθανόν να δούμε κρούσμα, γιατρός ενημέρωνε για ύποπτη περίπτωση ηπατίτιδας.

Σε συναγερμό είναι ο ΕΟΔΥ για την εμφάνιση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κρουσμάτων ηπατίτιδας σε παιδί. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ένας παιδίατρος κάλεσε και ανέφερε ότι ένα παιδί, το οποίο παρακολουθεί, εμφανίζει συμπτώματα ηπατίτιδας.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Λίγο νωρίτερα όμως, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης είχε δηλώσει πως: «Δεν υπάρχει κρούσμα ακόμα στην Ελλάδα αλλά μπορεί πολύ σύντομα να τον δούμε κι εδώ», ενώ ερωτηθείς αν λόγω της ετοιμότητας που υπάρχει είναι πιθανόν να υπάρχουν ήδη και στη χώρα μας, υπογράμμισε: «Υπάρχει αρκετά μεγάλη περίπτωση να τον δούμε κι εδώ. Υπάρχουν κρούσματα και στην Ισπανία αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Ζαούτης πρόσθεσε ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα, όπως γαστρεντερίτιδα, ναυτία, εμετός και διάρροια, ενώ κάλεσε σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας, να υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα.

«Η πλειοψηφία είναι στα παιδιά 3 έως 5 ετών. Υπάρχουν και κάποια μεγαλύτερα παιδιά, αλλά πάνω από 10 ετών δεν έχουμε δει πολλά κρούσματα» πρόσθεσε σχετικά, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια κατά των αδενοϊών.

«Είναι ελάχιστα μέχρι στιγμής τα κρούσματα και ακόμα λιγότερα τα σοβαρά, κι αυτό είναι το θετικό» είπε ακόμα.