Με εγκεφαλική βλάβη 14χρονος μετά τον ξυλοδαρμό από συμμαθητή του: «Του χτύπαγε το κεφάλι στα κάγκελα» (vid)

Newsroom
Με εγκεφαλική βλάβη 14χρονος μετά τον ξυλοδαρμό από συμμαθητή του: «Του χτύπαγε το κεφάλι στα κάγκελα» (vid)
Σοκάρουν οι καταγγελίες του πατέρα του 14χρονου για την σοβαρή επίθεση που δέχθηκε ο γιος του στο διάλειμμα από συμμαθητή του.

Με εγκεφαλικές βλάβες νοσηλεύεται στο Παίδων ένας 14χρονος από τα Γιάννενα, μετά από βίαιο ξυλοδαρμό που δέχθηκε από συμμαθητή του κατά την διάρκεια του διαλείμματος.

Το περιστατικό έφερε στην δημοσιότητα o Alpha στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεών του και τα όσα περιέγραψε ο πατέρας του είναι τουλάχιστον σοκαριστικά.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι την ώρα του διαλείμματος, ο γιος μου δάρθηκε από ένα συμμαθητή του ανελέητα. Χωρίς αιτία του πέταξε δύο φορές τη μπάλα του μπάσκετ στο μέτωπο, τον σπρώχνει ο γιος μου και πάει να φύγει, του δίνει ένα πολύ δυνατό χτύπημα πάνω από το αυτί από την πίσω πλευρά. Ο γιος μου κατέρρευσε, λιποθύμησε και πήγε στο νοσοκομείο Άρτας», είπε αρχικά.

Όπως εξήγησε αμέσως μετά όλη η αριστερή πλευρά του παιδιού, μέτωπο, μάτι, στόμα, οισοφάγος, κοιλιά είχαν παραλύσει από τα χτυπήματα. Για αυτό και οι γιατροί του έκαναν μαγνητική που έδειξε οτι υπάρχει εγκεφαλική βλάβη πάνω από το αυτί.

«Μπήκαμε στην διαδικασία να νοσηλευτούμε. Φανταστείτε ανεβήκαμε στο δωμάτιο και οι γιατροί κλαίγανε. Ένα παιδί 1,75, 75 κιλά, τρίτη γυμνασίου χωρίς αιτία να είναι χτυπημένο», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα τόνισε πως δεν υπήρχε όπως όφειλε, καθηγητής στο προαύλιο για να σταματήσει την επίθεση: «Μετά την γροθιά τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα και τον χτύπαγε με το κεφάλι στα κάγκελα. Τον έπιασε από τον λαιμό να τον πνίξει, οι συμμαθητές του τον έβγαλαν. Πηγαίνοντας ο γιος μου στην τουαλέτα, τον ακολούθησε για να τον αποτελειώσει. Εκεί κατέβηκε η υποδιευθύντρια και προσπάθησε να κάνει κάτι».

Για το περιστατικό διεξάγει ένορκη διοικητική εξέταση από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ έχει ενημερωθεί και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.