Ασυνείδητοι οδηγοί έκλειναν την ΛΕΑ και δεν μπορούσαν να περάσουν ασθενοφόρα (vid)

Newsroom
Ασυνείδητοι οδηγοί έκλειναν την ΛΕΑ και δεν μπορούσαν να περάσουν ασθενοφόρα (vid)
Βίντεο δείχνει ασθενοφόρο να έχει μην μπορεί να περάσει, επειδή οδηγοί πηγαίνουν στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Ένα από τα πράγματα που έχει μαλλιάσει η γλώσσα των υπεύθυνων της τροχαίας να λένε συνέχεια, είναι η έκκληση να μην καταλαμβάνουν οι οδηγοί την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Πόσω μάλλον κατά την διάρκεια ημερών σαν και αυτές του Πάσχα, όπου χιλιάδες Ι.Χ βγαίνουν στις εθνικές οδούς της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τροχαία και κατ' επέκταση ανάγκη παροχής βοήθειας από ασθενοφόρα.

Κάποιοι όμως δεν λένε να το καταλάβουν, επιβεβαιώνοντας την έλλειψη οδηγικής παιδείας που υπάρχει στην χώρα, καθώς σε περίπτωση τροχαίου όπου υπάρχει τραυματισμός κάθε δευτερόλεπτο που περνάει μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για το θύμα.

Δείτε για παράδειγμα το video που παρουσιάστηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha από τα διόδια της Ελευσίνας. Εκεί λοιπόν βρισκόταν στο συνεργείο του καναλιού για να καταγράψει την έξοδο των εκδρομέων και τις μεγάλες ουρές που είχαν δημιουργηθεί, ενώ μίλησε και ο διευθυντής της τροχαίας Αττικής, Σπύρος Λιάσκος, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην ΛΕΑ.

Όπως ειπώθηκε από τον δημοσιογράφος, οδηγοί είχαν καταλάβει την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στα διόδια, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν χαρακτηριστικά τα ασθενοφόρα να περάσουν. Μάλιστα, το ένα από τα τρία κατάφερε να περάσει μετά από 4 λεπτά!