Το πιο ακριβό καρπούζι στοιχίζει 5.500 ευρώ και έχει «πέσει» κιόλας (vids)

Newsroom
Το πιο ακριβό καρπούζι στοιχίζει 5.500 ευρώ και έχει «πέσει» κιόλας (vids)
Είναι σπάνιο, δημοπρατείται και οι τυχεροί μιλάνε για μια γεύση μοναδική.

Το διάσημο μαύρο καρπούζι Densuke ξεχωρίζει ανάμεσα στις 1.200 ποικιλίες που υπάρχουν στον κόσμο και φυσικά για να το προμηθευτεί κανείς, θα πρέπει να βάλει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη.

Το καρπούζι Densuke καλλιεργείται και παράγεται στο βόρειο νησί Χοκάιντο, στην Ιαπωνία, ωστόσο μην φανταστεί κανείς πως βγαίνει σωρηδόν. Παράγονται σε μικρές ποσότητες που σπάνια ξεπερνούν τα 100 κομμάτια τον χρόνο, οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς, αυτό από μόνο του το κάνει σπάνιο.

2

Τα μαύρα καρπούζια που παράγονται, δεν πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και στα μανάβικα, αλλά… δημοπρατούνται. Όποιος «χτυπήσει» τη μεγαλύτερη τιμή το κάνει δικό του. Για να καταλάβετε το 2019 δημοπρατήθηκε στο ποσό των 750.000 ιαπωνικών γεν (5.500 ευρώ).

Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η τιμή τους έχει πέσει τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και πάλι ήρθε σε λογικά πλαίσια. Σε καμία περίπτωση.

2

Την τύχη να το δοκιμάσουμε δεν την είχαμε και δύσκολα θα συμβεί αυτό, ωστόσο όπως μαρτυρούν οι τυχεροί που το έχουν γευτεί, μιλάνε η γεύση τους είναι μοναδική.

2

Ακόμα ένα στοιχείο της μοναδικότητάς τους είναι πως συσκευάζονται σε διακοσμημένα χαρτοκιβώτια, διαθέτουν πιστοποιητικά προέλευσης και απόδειξη γνησιότητας ενώ αρκετά συχνά δίνονται ως δώρα, σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης.

Σύμφωνα με το περιοδικό «The Gardener», δεν καλλιεργείται εκτός Ιαπωνίας αλλά οι σπόροι του αρχίζουν να διατίθενται στο εμπόριο στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.