Έρχονται αλλαγές στο Netflix: Κόβεται το μοίρασμα κωδικών, μείωση συνδρομών με αντάλλαγμα (vid)

Newsroom
Έρχονται αλλαγές στο Netflix: Κόβεται το μοίρασμα κωδικών, μείωση συνδρομών με αντάλλαγμα (vid)
Η μείωση των συνδρομητών του Netflix, μετά από 10 χρόνια ανοδικής πορείας, δρομολογεί εξελίξεις.

Μετά από μία σχεδόν δεκαετία ανοδικής πορείας και αυξητικών τάσεων, το Netflix είδε στο πρώτο τρίμηνο του 2022, τους συνδρομητές του να μειώνονται κατά 200.000. Ο συγκεκριμένος αριθμός βέβαια, μπορεί να φαντάζει μικρός μπροστά στους πάνω από 100.000.000 ενεργούς λογαριασμούς που έχει η πλατφόρμα, όμως η είδηση αυτή ήταν αρκετή για να ρίξει τις μετοχές της εταιρίας κατά 25%.

Κάτι που αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για το πως θα καλυφθεί το συγκεκριμένο χαμένο έδαφος, κρατώντας παράλληλα ικανοποιημένους τους πελάτες της.

Η πρώτη κίνηση είναι ήδη γνωστή από καιρό και αφορά το μοίρασμα των κωδικών, το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για το Netflix, καθώς όπως είπε ο CEO, Reed Hastings, περίπου 100.000.000 σπίτια χρησιμοποιούν κωδικούς άλλου. Κοινώς για κάθε οικογένεια που πληρώνει, άλλη μία βλέπει δωρεάν.

netflix

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 100+ εκατομμύρια σπίτια που χρησιμοποιούν το password κάποιου άλλου για να απολαύσουν την υπηρεσία μας. Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε κέρδος από αυτήν την πρακτική άμεσα, αλλά πιστεύουμε ότι μεσοπρόθεσμα θα τα καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Για αυτό και δοκιμάζεται σε κάποιες χώρες και αναμένεται να επεκταθεί σε αρκετές ακόμα, η επιλογή του να μπορείς να δίνεις τον κωδικό σου σε κάποιο άλλο σπίτι, πληρώνοντας μια αύξηση στο τελικό ποσό της συνδρομής.

Παράλληλα όμως, υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως το Netflix, ετοιμάζεται για μία θεαματική αλλαγή. Αυτή του να προσθέσει μία νέα κατηγορία στις συνδρομές που θα είναι φθηνότερη από τις άλλες, όμως θα έχει διαφημίσεις. Κάτι που θα φέρει πολλά έσοδα στην εταιρία.