Τα μέτρα προστασίας για το Πάσχα: Μόνο για εμβολιασμένους/νοσήσαντες τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση και… πιστοποιητικό

Newsroom
Τα μέτρα προστασίας για το Πάσχα: Μόνο για εμβολιασμένους/νοσήσαντες τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση και… πιστοποιητικό
Υποχρεωτική θα είναι και η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής, σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ.

Βγήκε το νέο ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας για το Πάσχα από την covid-19 της δημόσιας υγείας που ισχύουν από σήμερα 18 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου.

Ειδικότερα, παραμένει η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους (σ.σ. όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις) ή εμβολιασμένους με δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

Προβλέπεται υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Υποχρεωτική θα είναι και η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο πελάτης πρέπει να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για covid-19.

Στις εκκλησίες οι άνθρωποι εισέρχονται αφού επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ covid-19. Ειδικότερα για τις εκκλησίες, από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ.