Επιβάτες αεροπλάνου κρατούσαν κλειστή, με τα χέρια, την πόρτα που άνοιξε εν πτήση, μέχρι να το προσγειώσει ο πιλότος (vid)

Newsroom
Επιβάτες αεροπλάνου κρατούσαν κλειστή, με τα χέρια, την πόρτα που άνοιξε εν πτήση, μέχρι να το προσγειώσει ο πιλότος (vid)
Ένα καλώδιο υποστήριξης έσπασε με αποτέλεσμα να ανοίξει η πόρτα εν πτήση και να χτυπήσει η κουπαστή της τον έλικα.

Ένα το λιγότερο σοκαριστικό συμβάν σημειώθηκε σε πτήση πάνω από τη Βραζιλία, με τους επιβάτες να κρατάνε την πόρτα που άνοιξε εν ώρα πτήσης και μάλιστα η κουπαστή της χτύπησε τον έλικα.

Η πτήση είχε αναχωρήσει από το Ζορντάο και κατευθυνόταν προς το Ρίο Μπράνκο όταν η πόρτα άνοιξε, γιατί ένα από τα καλώδια υποστήριξής της κόπηκε, όσο το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα.

Οι επιβάτες έντρομοι έσπευσαν να την κρατήσουν κλειστή με τα χέρια και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ευτυχώς τα κατάφεραν μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο. Δεν αναφέρθηκε μάλιστα κανείς τραυματισμός.

Το αεροπλάνο είναι ένα «Embraer 110 Bandeirante», ένα βραζιλιάνικο ελαφρύ αεροσκάφος διπλού στροβιλοκινητήρα, που χρησιμοποιείται σε εμπορικές πτήσεις και χρησιμοποιείται επίσης από τον στρατό. Συνήθως μπορεί να πετάξει από 15 έως 21 επιβάτες, ωστόσο δεν έχει γνωστοποιηθεί πόσα άτομα βρίσκονταν σε αυτήν την πτήση όταν συνέβη το τρομακτικό αυτό περιστατικό.

2

Ένας από τους επιβάτες, ο οποίος δεν έδωσε το όνομά του στη δημοσιότητα, είπε στους δημοσιογράφους ότι η πόρτα άνοιξε, αφού έσπασε ένα από τα καλώδια υποστήριξης. Συμπλήρωσε ότι, ένας άλλος επιβάτης σηκώθηκε αμέσως και μαζί με έναν άλλον άνδρα κράτησαν την πόρτα κλειστή.

Κρατούσαν για 20 λεπτά την πόρτα κλειστή με τα χέρια τους, με τον πιλότο να κλείνει αναγκαστικά τον αριστερό κινητήρα, αφού η κουπαστή της πόρτας χτύπησε τον έλικα και να ολοκληρώνει την πτήση μόνο με τον ένα κινητήρα.