Έξαλλος ο Κανάκης με τους λιμενικούς που χλεύαζαν την Καρολάιν: «Ρε' σεις, έχετε χαζέψει;» (vid)

Newsroom
Έξαλλος ο Κανάκης με τους λιμενικούς που χλεύαζαν την Καρολάιν: «Ρε' σεις, έχετε χαζέψει;» (vid)
Στα όσα προβληματικά για την μνήμη της Καρολάιν είπαν οι λιμενικοί σε συμβούλιο τους, αναφέρθηκε ο Αντώνης Κανάκης στο χθεσινό Ράδιο Αρβύλα.

Από χθες έχουν φουντώσει οι αντιδράσεις για τους λιμενικούς που μιλούσαν με υποτιμητικό τρόπο για την δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και τις γυναικοκτονίες γενικότερα.

Το θέμα έφτασε μέχρι τους Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να ξεσπά τόσο πριν από την προβολή του σχετικού βίντεο, αλλά κυρίως μετά...

«Στο νούμερο 4 δύο καταγγελίες. Μία διασκεδαστική και μία καθόλου, μα καθόλου, μα καθόλου διασκεδαστική. Όταν έφτασε αυτό το βίντεο στα χέρια μας και το είδα, δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια και στα αυτιά μου. Τι άλλο πρέπει να γίνει; Εδώ έχουμε άνδρες του λιμενικού οι οποίοι κάνουν ένα συμβούλιο διαδικτυακό. Δεν θα πιστέψετε αυτά τα αστειάκια που λένε και κάνουν, χρησιμοποιώντας αναφορές στη δολοφονία της Καρολάιν… Και λέγοντας αστεία... Δείτε το πρώτα και τα λέμε μετά», είπε, δίνοντας... πάσα για να παίξει το video.

Αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Δεν μου λέτε ρε εσείς έχετε χαζέψει; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Τι άλλο πρέπει να γίνει; Πόσες γυναικοκτονίες πρέπει ακόμα να συμβούν για να αλλάξουμε την τραγική αυτή νοοτροπία και αυτό το αντριλίκι; Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν να κάνετε τέτοια αστεία και να γελάτε με αυτό; Δηλαδή πραγματικά δεν έχουμε μανάδες και κορίτσια; Είναι δυνατόν;», με τον Χρήστο Κιούση να συμπληρώνει: «Η κουλτούρα αυτή είναι βαθιά ριζωμένη».

Ο Αντώνης Κανάκης, δεν έμεινε όμως εκεί, καθώς στάθηκε στο γενικότερο πρόβλημα, λέγοντας: «Εκεί που νομίζεις ότι αλλάζει λίγο το πράγμα, οτι οριμάζουν σιγά σιγά οι άνθρωποι και οι κοινωνίες και αλλάζει το κλίμα, ανακαλύπτεις οτι η κουλτούρα είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στο DNA που ότι φρικαλεότητα και αν συμβαίνει, δεν λέει να αλλάξει. Πραγματικά σοκαριστικό… Ήρθε στα χέρια μας το βίντεο λίγο πριν την εκπομπή και δεν είναι καθόλου αστείο. Είναι σοκαριστικό. Δεν θα το αφήσουμε, θα πάρει τον δρόμο του. Θα γίνουν απολύσεις, αλλά δεν έχουν κανένα νόημα. Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται πολύ βαθιά και πρέπει να ασχοληθούμε πολύ πιο σοβαρά με αυτήν την ιστορία. Μπορεί να είμαστε όλοι θύματα μίας σκυτάλης που έχουμε κληρονομήσει από προηγούμενες γενιές, αλλά έχουμε την υποχρεώση μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας, σιγά σιγά να αξιολογούμε όλα όσα μας φόρτωσαν και να τα πετάμε στον κάδο, όπως τους αξίζει, για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωπο και να γίνει καλύτερος κόσμος. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Ειδικά τώρα το 2022 με όσα έχουν γίνουν να κάθονται μεγάλοι άνδρες, κρατικοί λειτουργοί και να λένε τέτοια πράγματα».