Καλαφάτης: «Καμία απολύτως καθυστέρηση για το νέο γήπεδο της Τούμπας»

Newsroom
Καλαφάτης: «Καμία απολύτως καθυστέρηση για το νέο γήπεδο της Τούμπας»
«Για όσους μιλούν για καθυστερήσεις, μπορούν να απευθυνθούν στον μελετητή του ΠΑΟΚ ή στο ΤΕΕ», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης.

«Συνεργαζόμαστε άριστα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο της Τούμπας. Δεν υπάρχει καμία απολύτως καθυστέρηση», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό (STATUS FM 107.7).

Όπως είπε, «δεν υπάρχει καμία υπουργική απόφαση που να εκκρεμεί» και το θέμα βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Όταν εγκριθεί από το ΣτΕ θα οδεύσει προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να υπογραφεί το τελικό Προεδρικό Διάταγμα. Τότε θα μπορέσει να γκρεμιστεί το υπάρχον γήπεδο και να χτιστεί το καινούργιο», είπε.

«Για όσους μιλούν για καθυστερήσεις, μπορούν να απευθυνθούν στον μελετητή του ΠΑΟΚ ή στο ΤΕΕ, ρωτώντας εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στη διαδικασία. Θα λάβουν την απάντηση ότι πιο γρήγορα δεν μπορούσε να γίνει. Υπάρχει έντονη βούληση από την κυβέρνηση να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες. Συνεργαζόμαστε άριστα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο της Τούμπας. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως καθυστέρηση», πρόσθεσε.

Για το μετρό

Για το μετρό είπε ότι «η βασική γραμμή του έργου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό πάνω από 86%» και «μέσα στο 2023 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί», ενώ σε ότι αφορά το Flyover επισήμανε ότι «ήδη έχει ορισθεί προσωρινός ανάδοχος».

Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε περιθώριο που έχει και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη στήριξη της κοινωνίας χωρίς να διακυβεύεται το μέλλον» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τους τελευταίους μήνες διατέθηκαν 4 δισ ευρώ για να αντιμετωπιστούν, όσο γίνεται, οι ανατιμήσεις σε ενέργεια και καταναλωτικά αγαθά».

«Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια. Και αυτό δεν το κάνουμε μόνο σε εθνικό επίπεδο. Δεν σταματά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να θέτει το ζήτημα στους Ευρωπαίους ομολόγους του και τα κοινοτικά όργανα υποστηρίζοντας μετ΄ επιτάσεως ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει ν΄ αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά γιατί αφορά όλους και όχι ξεχωριστά την κάθε κυβέρνηση», σημείωσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι στην αγορά για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας θα ενταθούν ακόμη περισσότερο.