Επεισοδιακή συνέντευξη της Λεπέν: Έσυραν έξω διαδηλώτρια, την έβγαλαν σηκωτή (vid)

Newsroom
Επεισοδιακή συνέντευξη της Λεπέν: Έσυραν έξω διαδηλώτρια, την έβγαλαν σηκωτή (vid)
Η Μαρί Λε Πεν, αρνήθηκε ότι έχει φιλορωσικές θέσεις. Άντρες της ασφάλειας απομάκρυναν τη διαδηλώτρια η οποία κράταγε ένα πλακάτ με μια φωτογραφία της Μαρί Λε Πεν μαζί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν έλειψαν τα απροόπτα, από την συνέντευξη της Μαρί Λε Πεν καθώς υπήρξε ένταση στην αίθουσα με μια γυναίκα που κρατούσε μια φωτογραφία του Βλαντιμίρ Πούτιν μέσα σε μια καρδιά.

Η Λε Πεν χαρακτήρισε την γυναίκα προβοκάτορα και οι υπηρεσίες ασφαλείας -στην κυριολεξία- την έσυραν έξω από την αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την λήξη της συνέντευξης, αρνήθηκε ότι έχει φιλορωσικές θέσεις.

«Να αποκαταστήσει τη μοναδική θέση της Γαλλίας στον κόσμο γιατί είναι μια μεγάλη δύναμη»

«Να αποκαταστήσει τη μοναδική θέση της Γαλλίας» στον κόσμο γιατί είναι «μια μεγάλη δύναμη» δήλωσε μιλώντας προς τους δημοσιογράφους η Μαρίν Λεπέν

Μπροστά σε μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων, ιδιαίτερα ξένων, η Μαρί Λε Πεν παρουσίασε σήμερα τις θέσεις της για την εξωτερική πολιτική της Γαλλίας κάνοντας λόγο για «αποκατάσταση της επιρροής της γαλλικής διπλωματίας» και λέγοντας ότι η Γαλλία είναι κληρονόμος του Χριστιανισμού, του ανθρωπισμού και του Διαφωτισμού.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β πριν από σαράντα δύο χρόνια, είχε περιγράψει τη Γαλλία ως παιδαγωγό.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η αρχή που θα καθοδηγήσει τα βήματά της είναι η υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος και η επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες της γαλλικής διπλωματίας: ανεξαρτησία, ισότητα και συνέπεια».

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στη διπλωματία που θα εφαρμόσει εάν εκλεγεί στις 24 Απριλίου, η Λε Πεν υποστήριξε την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, «χωρίς φυσικά να αποκηρύξει την πολυμέρεια».

Ζήτησε επίσης την «αποκατάσταση της μυστικής διπλωματίας, γιατί είναι η μόνη που είναι αποτελεσματική», επικρίνοντας έτσι αυτό που ονόμασε «φλύαρη και ανοιχτή διπλωματία του Εμανουέλ Μακρόν».

Αναφερόμενη στα ευρωπαϊκά θέματα και ειδικότερα στις σχέσεις Γαλλίας - Γερμανίας, η Μαρί Λε Πεν ισχυρίστηκε ότι δεν έχει «καμία εχθρότητα» προς τη Γερμανία και θέλει να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις με τη χώρα, αλλά επισημαίνει «αποκλίνοντα συμφέροντα». Καταλόγισε ωστόσο στην πρώην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ «επιδέξια ηγεμονία» στην Ευρώπη που οδήγησε σε λύσεις καταστροφικές για την Ευρώπη και για τη χώρα της.

Ισχυρίστηκε ότι «γνωρίζει καλά την οικονομική αλληλεξάρτηση μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας και τις αμοιβαίες πολιτιστικές και πολιτισμικές επιρροές» των δύο χωρών και συνέχισε: «Είναι φυσιολογικό για το Βερολίνο να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και εμείς τα δικά μας, κάτι που ο πρόεδρος Μακρόν έκανε ανεπαρκώς».

«Δεν θα αφήσω τη Γερμανία να καταστρέψει τη γαλλική πυρηνική βιομηχανία», είπε ακόμη η Λε Πεν.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, η Λε Πεν είπε ότι θέλει να βγάλει τη Γαλλία από την ολοκληρωμένη διοίκηση του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αποκηρύξει την εφαρμογή του άρθρου 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ.

Η Μαρί Λε Πεν αρνήθηκε επίσης ότι θέλει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είπε ότι θέλει «να τη μεταρρυθμίσει εκ των έσω».

«Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των έσω, αλλά όσο περισσότερο απελευθερωνόμαστε από το στενόμανδύα των Βρυξελλών τόσο περισσότερο θα κοιτάμε προς τον ευρύτερο κόσμο», είπε η Λε Πεν.